Bericht van het land en pakketsamenstelling week 39
Lieve abonnee,
Het is dan nu toch echt begonnen die mooie herfst. Het frisgroene heeft inmiddels plaatsgemaakt en bij een zuchtende wind zie je de eerste bladeren zelfs voorzichtig naar beneden vallen. Ik vind het een mooi gezicht. Maar dat betekent ook dat andere dingen nu toch écht voorbij zijn. Vorige week nog tomaten en bonen. Nu zowaar in de tweepersoonstassen voor het eerst boerenkool. Echt waar! Dat heeft drie redenen. Allereerst om zo wat meer in dat herfstachtige gevoel te geraken. Maar vooral omdat het gewas explosief is gegroeid en er uitgedund mag gaan worden om zo de rest een langer en beter leven te geven. Wie wil dat nou niet. Daarnaast is het onderste blad hartstikke eetbaar. Halen we deze bladeren er niet af, zijn we ze kwijt. Eeuwig zonde vinden wij. Dus vandaar. Voor de keukenkunstenaars die het liever niet met aardappels en worst eten; het kan meer dan prima met pasta, in een curry, als chips, als pesto of als salade. Laat het creatieve maar in jezelf maar eens vrij stromen.
De foto is, de trouwe lezer ziet dat meteen, er eentje van vorig seizoen. Gewoon omdat hij zo leuk is.
Deze week is er nog steeds zo veel van eigen land. Heerlijk. In aantocht zijn: radicchio, groenlof (staan er beide fantastisch op), pompoenen, raapstelen, radijzen, prei en nog veel meer. En we zijn nog lang niet moe…
Laat je weer eens blij maken in de Guit winkel op zaterdag! Open van 09:30u tot 14u. Tot daar!
Fijne week, groet
Dave & Team Guit
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: