krulandijvie in maandressing (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten:
– 1 kleine krop krulandijvie, het gebleekte hart, gewassen
– 1 rijpe peer, in blokjes
– 50 g walnoten (uit de dop)
– 50 g kaas (emmentaler of iets hartigers), in blokjes
vinaigrette:
– 2 eetl. olijfolie
– ½ eetl. mosterd
– ½ eetl. frambozenazijn of wijnazijn
– ½ eetl. maanzaad
– zout en zwarte peper, versgemalen

Bereidingswijze
Grill voorverwarmen. Leg de walnoten op een met aluminiumfolie beklede ovenlade en zet ze 4 min. onder de grill (opletten dat de noten niet verbranden!). Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Wentel de sla en de peer door de vinaigrette en verdeel de mengeling over vier diepe borden. Voeg de kaas en de noten toe en serveer met boerenbrood.

 

bron: odin.nl

Andijviesalade met warme vinaigrette 4pp

09 februari 2017
Ingredienten:
– 1 krop andijvie
– 2 el citroensap
– 4 el sinaasappelsap
– 2 tl honing
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 el zeer fijn gesneden rozemarijn blaadjes
– 2 takjes venkelblad
– 5 bloemen Oost-Indische Kers
– 5 el gesmolten boter
– versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding:
Roer zeezout,citroensap, sinasappelsap, honing, knoflook en fijngesneden rozemarijn door de boter. Laat even aan de kook komen en dan enigzins afkoelen. Was de andijvie, droog en snij tot hapklare maat. Giet de saus lauw over de salade. Maal er zwarte peper over, snij het venkelblad fijn en strooi erover en leg tenslotte de bloemen van de O.I. Kers  op de schaal.

Andijviesalade

06 januari 2017

Ingrediënten
– andijvie,
– uitje
– olie
– kruiden azijn
– fetakaas
– tomaatjes

– bosje bieslook

Bereidingswijze
Gebruik van de andijvie vooral de witte, zachte stukken, en houd de groene stukken van de bladeren apart voor bijvoorbeeld andijviestamp.
Snijd de bladeren in reepjes van 0,5 cm breedte.
Snijd een uitje mooi fijn, de tomaatjes in partjes en de bieslook in stukjes van een cm.
Alles in een kom, brokkel dan de feta er over heen.
Een mengseltje maken van een ruime scheut olie en een scheut kruiden azijn, giet dit er over.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading