krulandijvie in maandressing (2p)
Ingrediënten:
– 1 kleine krop krulandijvie, het gebleekte hart, gewassen
– 1 rijpe peer, in blokjes
– 50 g walnoten (uit de dop)
– 50 g kaas (emmentaler of iets hartigers), in blokjes
vinaigrette:
– 2 eetl. olijfolie
– ½ eetl. mosterd
– ½ eetl. frambozenazijn of wijnazijn
– ½ eetl. maanzaad
– zout en zwarte peper, versgemalen
Bereidingswijze
Grill voorverwarmen. Leg de walnoten op een met aluminiumfolie beklede ovenlade en zet ze 4 min. onder de grill (opletten dat de noten niet verbranden!). Meng de ingrediënten voor de vinaigrette. Wentel de sla en de peer door de vinaigrette en verdeel de mengeling over vier diepe borden. Voeg de kaas en de noten toe en serveer met boerenbrood.
bron: odin.nl
Andijviesalade met warme vinaigrette 4pp
Andijviesalade
Ingrediënten
– andijvie,
– uitje
– olie
– kruiden azijn
– fetakaas
– tomaatjes
– bosje bieslook
Bereidingswijze
Gebruik van de andijvie vooral de witte, zachte stukken, en houd de groene stukken van de bladeren apart voor bijvoorbeeld andijviestamp.
Snijd de bladeren in reepjes van 0,5 cm breedte.
Snijd een uitje mooi fijn, de tomaatjes in partjes en de bieslook in stukjes van een cm.
Alles in een kom, brokkel dan de feta er over heen.
Een mengseltje maken van een ruime scheut olie en een scheut kruiden azijn, giet dit er over.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: