Guit Cultureel: De Beer

Voorstelling  bij DE GUIT in Vught         13 JULI  2024 om 20 UUR

De Beer – Anton Tsjechov (1888) is een Tragie-komedie, een eenakter en muziektheater.
Entree: op donatiebasis.
Spelers Yolanda van Gemert en Atefrans de Bruijn hebben vanuit hun spelerspassie de voorstelling geïnitieerd en de productie bekostigd.

De Beer was onlangs te zien op 27, 28 en 29 juni in het Cultuurhuis in Den Bosch, 3x uitverkocht en heel goed ontvangen.  Het is een korte eenakter van ongeveer een half uur,  opgenomen in de Theaterproeverij van Meisnerproducties. Het stuk was onderdeel van een drietal korte toneelteksten, die samen een avondvullend productie vormen.

Spel:
Smirnov :            Atefrans de Bruijn
Popova   :            Yolanda van Gemert

Regie:                  Willem Verlijsdonk, regie-adviezen Iris van Rooijen

Muzikanten:      Abu Saebu (contrabas en gitaar) en Jos Ende (accordion)

 

Het verhaal gaat over het bezoek van “ongelikte beer” Smirnov, die een schuld komt innen bij de treurende weduwe Popova. Dit leidt tot een heftige confrontatie met een verrassende uitkomst.

Atefrans over Smirnov:
Smirnov in “De beer” van Tsjechov is een recht voor z’n raap karakter (what you see is what you get).
Door de confrontatie met Popova en haar heftige opvattingen en reacties maakt hij in een klein half uur een enorme ontwikkeling door.
Om het publiek daarin mee te kunnen nemen wordt geen klassieke psychologische diepgang gebruikt, maar “simpel” de confrontatie van twee heftige karakters. En dat is lekker spelen, je stuwt als acteurs elkaar “de boog” door en neemt daardoor de kijker mee in de wervelstorm van emoties.

Yolanda over Popova:
Het is vuurwerk, passie, heftige confrontaties. Tragiek maar ook humor!  Grote schakels en verrassende wendingen volgen zich in rap tempo op.  Ik geniet enorm van elk facet, het contact, de ontwikkeling…. maar met name ook de start van deze tragie-komedie is intens. Als rouwende weduwe word ik gedragen door twee fantastische muzikanten die mij en mijn ongewenst bezoek door het stuk heen spelen. Het is een feestje om met dit beest te spelen.  Deze Beer mag je niet missen!

 

Bleijendijk 1a 5261 NL Vught

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading