Zelfoogst op De Guit

Houd je van verse groenten, kruiden, fruit en bloemen en vind je het leuk om dit zelf te oogsten op tuinderij De Guit. Neem dan een oogstaandeel en kom elke week zelf je gevarieerde verse en gezonde producten van het seizoen oogsten. Het seizoen duurt, afhankelijk van het weer, ongeveer 30 tot 34 weken te beginnen in mei. Elke week proberen we minimaal 6 verschillende groenten en of kruiden aan te bieden.

 

Klik hier om je direct aan te melden! »

 

Deze week op het land:

• Groene Paprika ( in de kas)

In het filmpje gaat het om rode paprika’s. Wij hebben alleen groene paprika’s.
Dus je kan een mooie grote groene paprika oogsten.

• Palmkool

• Nieuw Zeelandse Spinazie

• Bosbiet

• Sperziebonen

• Courgete (Gele of groene)

• Sla
Snij de sla onder bij het steeltje af. Pas op dat je hem niet te hoog boven de grond afsnijdt dan valt er te veel blad af.

Community Supported Agriculture

Er wordt gewerkt via het Community Supported Agriculture (CSA) principe, ook wel gemeenschapslandbouw genoemd. Hierin delen wij als tuinder en leden samen het risico. Door omstandigheden kan oogst kleiner uitvallen en bij goede omstandigheden is er in overvloed voor iedereen. Je hebt je oogstaandeel daarom voor het hele seizoen.

Ieder jaar wordt er geëvalueerd en kunnen wensen aangaande het teeltplan besproken worden. Ook kan er kan meegedacht worden over de ontwikkelingen op de tuinderij. Samen zorgen we voor een goede bodem gezonde en lekkere groentes, fruit, kruiden en bloemen en een prachtig stukje land waar je kunt komen en kunt genieten van al het moois dat er groeit en bloeit.

Oogstaandeel

Als zelfoogst deelnemer van De Guit betaal je ieder jaar, aan het begin van het jaar, per persoon een oogstaandeel:

– Oogstaandeel volwassen persoon  €210,-
– Oogstaandeel kind tot 6 jaar  €45,-
– Oogstaandeel kind 7 tot 12 jaar  €90,-
– Oogstaandeel kind 13 tot 17 jaar  €165,-
– Proefoogstaandeel  €30,-
– Proefoogstaandeel kind  €7,50

Wil je eerst vrijblijvend kennis maken met zelfoogsten en tuinderij De Guit, neem dan een proefabonnement van 4 weken voor €30,-.

Betalen in 3 termijnen is mogelijk indien dit gewenst is.

Je kunt uitgaan van ongeveer 30 weken (Gemiddeld €1,- per persoon per dag). Later instappen is mogelijk zolang er nog ruimte is. De prijs wordt dan aangepast aan het instap moment.

Aanmelding

Na aanmelding krijgt je meer gedetailleerde informatie met tuinafspraken en een rondleiding over de tuin. Wekelijks wordt er via e-mail en een bord in de tuin aangegeven welke groentes er geoogst kunnen worden en met oogstfilmpjes wordt het duidelijk hoe je een bepaalde groente oogst.

In je vakantie kan je een introducé in jouw plaats laten oogsten.

Je deelnemerschap wordt na 1 januari automatisch verlengd, opzeggen kan tot 31 december.

Oogstdagen

Woensdag 13:30-20:00

Vrijdag 10:00-17:00

Zaterdag 10:00-14:00

klik hier  Ik wil het proberen en meld me aan! »

 

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: