Lauwwarme salade van schorseneren met avocado

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 150 gr. schorseneer geschild (ongeschild zal het ong. 200 gr. zijn)
– klont roomboter
– 1 avocado (250 gr.)
– 100 ml. slagroom
– peper
– zout

Bereiding
Schil de schorseneren, snijd ze in de lengte doormidden en vervolgens in stukken van vijf centimeter. Doe een klont roomboter in een lage (hapjes)pan met dikke bodem. Leg de schorseneren in de pan en laat op middelhoog vuur langzaam garen met de deksel op de pan.

Als ze een aardig eindje op weg zijn (na ongeveer een kwartier), giet er dan slagroom bij. Bak de schorseneren verder gaar en met een klein bruin laagje. De slagroom is aan het eind van de rit ingekookt (ongeveer na 10 minuten). Snijd de avocado in stukken van gelijke grootte als de schorseneer, zet het vuur uit en voeg de avocado toe, zodat het alleen een beetje warm wordt. Draai er enkele slagen van de pepermolen over en een snufje zout. Dien lauwwarm op.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: