Gebakken torentjesbloemkool met walnoten (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 torentjesbloemkool, in kleine roosjes en stukjes
– 1 ui, gesnipperd
– ½ wortel, in kleine stukjes
– scheutje olijfolie om in te bakken
– 100 gram walnoten, grof gehakt
– ½ theelepel vers gemalen peper

– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– ½ theelepel gemberpoeder of een bolletje geconfijte gember
– zeezout
– 1 eetlepel tamari of ketjap
– 2 eetlepels santen (kokosvet)

Bereidingswijze
Olie in een ruime pan verwarmen. Romanesco, wortel en ui roerbakken samen met de kruiden. Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden. Ze moet lekker knapperig blijven. Noten in een droge pan roosteren totdat ze lekker gaan geuren. Voeg de noten, santen en sojasaus toe aan het groentemengsel en serveer deze schotel met een graansoort.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading