Paksoi a la Diny

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 paksoi
– sesamzaadjes
– 2 tenen knoflook
– 3 bosuitjes
– 200 gram varkens- of kipvlees
– 2 eetlepels gembernat
– 2 eetlepels sojasaus
– tuinkruidenblok
– peper en zout

Bereidingswijze
Vlees bakken (in wok) met knoflook en peper. paksoi toevoegen (in reepjes gesneden, eerst het harde gedeelte en dan het groen). Bosuitjes, gembernat en de sojasaus erbij doen. Ten slotte de sesamzaadjes en een beetje zout of tuinkruidenblok toevoegen.

Hartige quiche van gerookte ham en bosui

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 rol koelvers bladerdeeg voor hartige taart (Danerolle)
– 2 bosjes bosui (ong. 6 stuks)
– 100 gram gerookte slagersham
– 3 eieren
– 125 gram mascarpone
– 1 eetlepel mosterd
– 1 theelepel zeezout

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Druk het deeg met het bijgevoegde bakpapier in de vorm. Duw het deeg goed tegen de wanden en in de hoeken; laat het deeg over de rand hangen. Prik met een vork de deegbodem regelmatig in. Strooi de helft van de bosui erop, leg daarop losjes de plakjes ham en bestrooi met de rest van de bosui.
Klop de eieren los (houd een beetje apart), roer de mascarpone, de mosterd en zout en peper naar smaak erdoor. Schenk dit mengsel in de deegbodem. Vouw het overhangende deeg naar binnen. Bestrijk de deegrand met het apart gehouden ei en bestrooi met zeezout.
Bak de quiche in de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.

Je kunt het warm en koud eten.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: