Noedelsoep met biefstuk, prei en chinese kool

09 februari 2017

Maaltijdsoep voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten
– mihoen
– Chinese kool of 3 struikjes witlof of paksoi
– witlof of paksoi)
– 2 preitjes met groen
– 1 rood pepertje
– 1/2 el gember (potje)
– 1 tl gemalen komijn
– handvol shitakes of oesterzwammen
– handvol taugé
– 5 dl kippenbouillon
– sesamolie
– zout
– oestersaus
– cashewnoten
– 100 gram biefstuk per persoon

Was de kool, prei, peper en snijd alles in de lengte zodat je mooie repen krijgt.
Borstel de paddestoelen schoon en scheur ze in stukken.

Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de mihoen.
Wrijf de biefstukjes in met sesamolie, komijn en zout.
Schroei ze op hoog vuur in de wok aan twee kanten.
Voeg gember, peper en prei toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Bak de paddestoelen en kool mee.
Haal de biefstukjes eruit en leg ze warm weg (oven).
Voeg de bouillon toe en de noedels.
Op het laatst een scheut oestersaus en de tauge erbij.

Snijd de bief in reepjes.
Schep de noedelsoep in een kom, strooi cashewnootjes erover en leg de biefreepjes erbovenop.
Smakelijk!

(Oh ja, en zonder de bief is ie ook verrukkelijk)

Chinese kool met ei-reepjes

09 februari 2017

Ingrediënten
– Chinese kool
– 1 pakje ontbijtspek
– 3 eieren
– 1 teentje knoflook
– zout
– cayennepeper
– rijst
– (evt. groentebouillonblok om de rijst in te koken)
– 4 takjes selderij

Bereidingswijze
Chinese kool in reepjes snijden – spek in stukjes snijden – rijst koken.
Kluts de eieren en voeg hieraan de fijngesneden selderij, de geperste knoflook, zout en cayennepeper toe. Bak hiervan een omelet.
Roerbak de Chinese kool 5 à 10 minuten. Voeg na enkele minuten de stukjes spek toe.
Snijd de omelet in stukjes en voeg dit toe aan de Chinese kool. Voeg dan de rijst toe en meng goed door elkaar.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading