Salade van groenlof en/of radicchio met citrusvruchten

28 oktober 2021

Recepten van Eethuis Kakelvers, citadellaan 39 Den Bosch, 06-11444893

Salade van radicchio en groenlof met citrusvruchten

Ingrediënten Voor 4 personen:

1/2 groenlof, 1/2 radicchio, 3 sinaasappels, 3 rode Grapefruits, Enkele takjes dragon, Olijfolie, Handvol walnoten, 100 gr. Geitenbrie, ½  spaans pepertje, Zout van de molen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van het groenlof en de radicchio. Snijd het groenlof en de radicchio in reepjes en was deze goed. Zwier droog.

Snijd de schil en het witte vel van de citrusvruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

Voeg de dragonblaadjes en  fijngesneden peper toe aan het sap. Leng aan met wat olijfolie en breng verder op smaak met gemalen zout.

Hak de noten grof.

Verdeel de groene en rode reepjes over de borden. Leg daar de citrusvruchten op en strooi er wat noten en verbrokkelde geitenkaas over.

Sprenkel de vinaigrette erover.

Salade van radicchio en/of groenlof met citrusvruchten

28 oktober 2021

Dit recept is van Eethuis Kakel-vers, citadellaan 39 Den Bosch, 06-11444893

Salade van radicchio en groenlof met citrusvruchten

Ingrediënten Voor 4 personen:

1/2 groenlof, 1/2 radicchio, 3 sinaasappels, 3 rode Grapefruits, Enkele takjes dragon, Olijfolie, Handvol walnoten, 100 gr. Geitenbrie, ½  spaans pepertje, Zout van de molen

Bereiding

Verwijder de buitenste bladeren van het groenlof en de radicchio. Snijd het groenlof en de radicchio in reepjes en was deze goed. Zwier droog.

Snijd de schil en het witte vel van de citrusvruchten en snijd de partjes tussen de vliesjes uit. Doe dit boven een kom om het sap op te vangen.

Voeg de dragonblaadjes en  fijngesneden peper toe aan het sap. Leng aan met wat olijfolie en breng verder op smaak met gemalen zout.

Hak de noten grof.

Verdeel de groene en rode reepjes over de borden. Leg daar de citrusvruchten op en strooi er wat noten en verbrokkelde geitenkaas over.

Sprenkel de vinaigrette erover.

groenlof uit de oven met bladerdeeg

04 november 2019

groenlof in repen snijden, even roerbakken in wat olie. Handpeer (grote of twee kleintjes, moet in verhouding met de lof zijn) in stukjes snijden. Cheddar (50 – 65 gram per persoon) in blokjes snijden. Lof, peer en cheddar door elkaar roeren en in ingevette ovenschaal doen. Dekje van (volkoren)bladerdeeg eroverheen leggen, ‘schoorsteentje’ in maken, zodat stoom kan ontsnappen. 30 minuten in (hetelucht)oven op 200 graden.
Dit is echt heerlijk eten. Er hoeven geen kruiden in, deze smaken samen zijn verrukkelijk. Van de witlof gebruik ik ook altijd de (bittere) kern. Juist zo lekker in combinatie met de peer en de kaas.

ook lekker met andere lofsoorten.

groenlof uit de oven

04 november 2019

Groenlof uit de oven
Gewoon eenvoudig in stukken snijden en in een bodempje water garen ( 5 hooguit 10 minuten). Ik vind het dan zo al heerlijk. Zachte bitterzoete smaak.
Eventueel daarna de stukken inrollen met ( vegetarische) ham en kaas, in een ovenschaal plaatsen… geraspte kaas erover met paneermeel en een klontje boter en dan nog even onder de grill. Heerlijk.
Ik lust er wel pap van!

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: