Koolschotel

09 februari 2017

Ingrediënten
– 400 gram (witte)kool
– 1 eetlepel kerriepoeder
– 1 appel
– 1 kleine ui
– 1 dl. groentebouillon
– 2 eetlepel santen (kokosboter) of gemalen kokos
– peper en zout naar smaak
– enkele eetlepels olie om in te bakken

Bereidingswijze
Ui snipperen en appel schillen en in blokjes snijden. De ui, appel en kerrie een paar min. in wat olie roerbakken. Daarna de kool in porties toevoegen en al omscheppend meebakken. Na ca. 10 minuten is de kool beetgaar, dan de bouillon toevoegen en hierin de santen oplossen of gemalen kokos toevoegen. Nog even door en door verwarmen.

Koolrolletjes met gehakt

09 februari 2017

Ingrediënten
– 6 bladeren van de kool
– zout
– 1 ui
– 1 teentje knoflook
– 2 eetlepels olijfolie
– 50-75 gram geraspte kaas
– 10 groene olijven zonder pit
– 1 theelepel tijm
– 300 gram (kalfs)gehakt

– 1 blik gepelde tomaten
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 eetlepel balsamicoazijn
– peper
– 1 theelepel peterselie

Bereidingswijze
Voorbereiden:
Kook de koolbladeren 7 minuten in water met zout. Giet ze voorzichtig af zodat ze heel blijven en spoel er koud water over. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Pel de uien en snipper ze. Fruit de uien en geperste teentjes knoflook in 1 eetl. hete olijfolie. Meng de rest van de olijf olie, de geraspte kaas, gehakte olijven, tijm en het ui-knoflookmengsel door het gehakt.

Leg de koolbladeren naast elkaar. Snijd eventueel dikke harde nerven weg maar houd de bladeren heel. Verdeel het gehaktmengsel in 8 porties en leg deze in de vorm van een worst op de kool. Sla de zijkanten van de koolbladeren iets naar binnen en rol ze om het vlees tot strakke pakketjes. Verwarm de ingrediënten voor de tomatensaus. Snijd de tomaten iets kleiner. Leg de koolrolletjes in de tomatensaus en laat ze afgedekt 25 minuten zachtjes stoven. Lekker met stokbrood, rijst of gekookte aardappelen en komkommersalade.

 

Bron: Boodschappen.nl

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: