Zoetpikante groenteroerbak met koolrabi
Ingrediënten
– 1 eetlepel olie
– 2 rundertartaartjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– ½ groene paprika
– 2 knolletjes koolrabi (kan ook met 1)
– miniblikje maïs
– 3 eetlepels tomatenketchup
– 1 eetlepel “sweet chilisaus”
– zout, peper
– 150 gram cherrytomaatjes
– 150 gram meergranenrijst of zilvervliesrijst
Bereidingswijze
Ui snipperen – tartaartjes in stukjes snijden – paprika in kleine stukjes snijden – Koolrabi in plakken van 1 cm snijden, dan schillen en daarna in blokjes snijden – blikje maïs laten uitlekken – cherrytomaatjes halveren.
Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een kleine wok. Roerbak hierin de stukjes tartaar rondom bruin op hoog vuur, zonder extra vet. Zet het vuur wat lager. Schep de uitjes erbij en knijp de knoflookteen boven de wok uit. Roerbak 3 minuten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de koolrabi en maïs erdoor, voeg de ketchup en chilisaus toe, dek de wok af en stoof het gerecht 10 minuten. Schep het af en toe om. Neem het deksel van de pan. Voeg de tomaten toe en verwarm het gerecht op hoog vuur door en door. Breng het gerecht op smaak met zout (en peper).
Bron: Boodschappen.nl
Koolrabi-cremesoep
Ingrediënten
– 2 koolrabi’s
– olijfolie
– knoflook
– 1/2 theelepel majoraan
– 500 ml melk
– 1 kruidenbouillontablet
– zout en peper
– kaascroutons
– basilicumblaadjes
Bereidingswijze
Fruit 2 koolrabi’s in blokjes in 1 el olijfolie. Voeg een geperst knofje en een halve tl majoraan toe, 3 min. op zacht vuurtje.
Voeg 500ml melk en 1 kruidenbouillontablet toe en laat 5 min. zachtjes koken.
Alles pureren en serveren met zout, peper, kaascroutons en wat basilicumblaadjes
Jannarabi-creme
Ingrediënten
– koolrabi
– slagroom
– peper en zout
– eventueel fijngesneden verse dille, peterselie of venkel toevoegen
Bereidingswijze
Koolrabi grof raspen, licht wokken, op het laatst slagroom naar smaak toevoegen, en een beetje zout en peper erbij
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: