Kervelsoep (4p)

09 februari 2017

Voor 4 personen
Ingrediƫnten
– Ruime hoeveelheid verse kervel
– 1 ui
– 250 gram kruimige aardappelen
– 2 eetlepels boter
– 3/4 liter groentebouillon
– 100 gram creme fraiche
– zout
– zwarte peper
– een beetje gemalen koriander.

Bereidingswijze
Ui en aardappelen schillen en in kleine stukjes snijden.
Boter in een pan laten smelten, daarin de stukjes ui bakken tot ze glazig zijn. Aardappelen erbij doen en blussen met groentebouillon. Met de deksel er op op een laag vuur 20 minuten laten sudderen.
Kervel goed afspoelen, droogschudden en sorteren; grote stelen eraf halen. Een paar blaadjes apart leggen voor de garnering, de rest in de soep doen.
Soep in de pan pureren met een pureerstaaf. Creme fraiche er doorheen roeren, op smaak brengen met zout en peper en koriander. Nog een keer met de pureerstaaf door de soep roeren totdat hij schuimt.
Met de blaadjes kervel bestrooien en opdienen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: