Snijbiet-Linzensoep

10 oktober 2022

Snijbiet-linzensoep

300 gram groene linzen

300 gram snijbiet

2 uien

2 tenen knoflook

1 bouillonblokje

sap van halve citroen

komijn gemalen

peper en zout

creme fraiche

Werk je met gedroogde linzen let er op dat je ze een dag van tevoren laat wellen. kook ze vervolgens volgens instructies.

Snijd de uien, knoflook en de stengels van de biet. Fruit gezamenlijk aan en een grote pan met olie. Snijd het blad van de biet fijn en hou deze apart. Voeg 1 liter water toe aan de pan, laat 15 min zachtjes koken. Voeg dan de linzen en het gesneden blad toe. Roer goed door en doe de helft van de soep in de blender. Roer alles door elkaar en verdun met water naar behoefte en voeg kruiden naar eigen inzicht.  Lekker met crème fraiche en evt wat zachte geitenkaas.

Raapstelenstamppot (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten

– bosje raapstelen
– aardappelpuree
– zout en mosterd naar smaak
– blauwe kaas of opgewarmde worst/salamistukjes
– eventueel gekookte maïs of linzen

Bereidingswijze
Was de raapstelen en snijd ze in stukjes. Aardappelen koken en er puree van maken met een klontje boter of room. Zout en mosterd naar smaak toevoegen. De blauwe kaas fijnprakken of de opgewarmde worst/salamistukjes door de puree mengen. Tot slot de rauwe raapstelen erdoor scheppen. Naar wens gekookte maïs of linzen even opwarmen en erdoor roeren.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading