Oosterse soep met paksoi

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 centimeter verse gember, in kleine stukjes
– 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
– ½ rood pepertje, in kleine stukjes
– 2 groentebouillontabletten (of paddenstoelen)
– ½ winterpeen, in luciferdunne reepjes
– 1 stronk paksoi, in grove stukken
– 50 gram spaghetti
– scheut wokolie of zonnebloemolie
– 100 gram verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd
– scheut sherry
– 1 limoen
– handje verse koriander

Bereidingswijze
Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 centimeter erboven. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet. Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. Verdeel de groentesoep over vier kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.

Bron: Koken met Karin

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: