Paksoi met mie en varkensvleesreepjes
Ingrediënten
– 150 gram mienestjes
– 1 paksoi
– 200 gram varkensvleesreepjes
– 3-4 eetlepels zoete chilisaus
– 25 gram gebakken uitjes
– 1 eetlepel sojasaus
Bereidingswijze
Kook de mienestjes volgens de aanwijzing op de verpakking en laat ze goed uitlekken in een vergiet.
Maak de paksoi schoon en snijd de struiken in smalle reepjes.
Verhit de olie in een wok en roerbak het vlees in 5 minuten bruin. Voeg de paksoi toe en bak hem al omscheppend 4-5 minuten mee. Breng op smaak met de sojasaus, komijn, zout en peper. Verdeel de mie over vier kommen en schep er het vlees met de paksoi op. Schenk de chilisaus op de mie en bestrooi met de gebakken uitjes.
Bron: Allerhande
Paksoi a la Diny
Ingrediënten
– 1 paksoi
– sesamzaadjes
– 2 tenen knoflook
– 3 bosuitjes
– 200 gram varkens- of kipvlees
– 2 eetlepels gembernat
– 2 eetlepels sojasaus
– tuinkruidenblok
– peper en zout
Bereidingswijze
Vlees bakken (in wok) met knoflook en peper. paksoi toevoegen (in reepjes gesneden, eerst het harde gedeelte en dan het groen). Bosuitjes, gembernat en de sojasaus erbij doen. Ten slotte de sesamzaadjes en een beetje zout of tuinkruidenblok toevoegen.
Ovenschotel paksoi en champignons
Ingrediënten
– 400 gram aardappelen
– boter om in te bakken
– 1 teen knoflook
– 1 ui, gesnipperd
– 150 gram (kastanje)champignons
– 1 paksoi
– 2 eieren
– 2 theelepels kerrie
– peper en zout
Bereidingswijze
Aardappelen schillen, in plakken snijden, 5 minuten koken en afgieten.
Ui en knoflook fruiten in wat boter.
Champignons schoonvegen, in plakken snijden en enkele minuten meefruiten.
Paksoi wassen, in repen snijden en 2 minuten blancheren in ruim kokend water, afgieten en uit laten lekken.
Eieren loskloppen en met het ui-champignonmengsel door de paksoi scheppen. Op smaak brengen met zout en kerrie.
Aardappelplakken in een beboterde ovenschaal doen en paksoi-eimengsel erover verdelen.
Ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven op 220 graden laten staan.
Bron: Odin.nl
Oosterse soep met paksoi
Ingrediënten
– 3 centimeter verse gember, in kleine stukjes
– 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
– ½ rood pepertje, in kleine stukjes
– 2 groentebouillontabletten (of paddenstoelen)
– ½ winterpeen, in luciferdunne reepjes
– 1 stronk paksoi, in grove stukken
– 50 gram spaghetti
– scheut wokolie of zonnebloemolie
– 100 gram verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd
– scheut sherry
– 1 limoen
– handje verse koriander
Bereidingswijze
Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 centimeter erboven. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet. Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. Verdeel de groentesoep over vier kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.
Bron: Koken met Karin
Noedelsoep met biefstuk, prei en chinese kool
Maaltijdsoep voor 3 tot 4 personen
Ingrediënten
– mihoen
– Chinese kool of 3 struikjes witlof of paksoi
– witlof of paksoi)
– 2 preitjes met groen
– 1 rood pepertje
– 1/2 el gember (potje)
– 1 tl gemalen komijn
– handvol shitakes of oesterzwammen
– handvol taugé
– 5 dl kippenbouillon
– sesamolie
– zout
– oestersaus
– cashewnoten
– 100 gram biefstuk per persoon
Was de kool, prei, peper en snijd alles in de lengte zodat je mooie repen krijgt.
Borstel de paddestoelen schoon en scheur ze in stukken.
Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de mihoen.
Wrijf de biefstukjes in met sesamolie, komijn en zout.
Schroei ze op hoog vuur in de wok aan twee kanten.
Voeg gember, peper en prei toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Bak de paddestoelen en kool mee.
Haal de biefstukjes eruit en leg ze warm weg (oven).
Voeg de bouillon toe en de noedels.
Op het laatst een scheut oestersaus en de tauge erbij.
Snijd de bief in reepjes.
Schep de noedelsoep in een kom, strooi cashewnootjes erover en leg de biefreepjes erbovenop.
Smakelijk!
(Oh ja, en zonder de bief is ie ook verrukkelijk)
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: