Zoetpikante groenteroerbak met koolrabi

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 eetlepel olie
– 2 rundertartaartjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– ½ groene paprika
– 2 knolletjes koolrabi (kan ook met 1)
– miniblikje maïs
– 3 eetlepels tomatenketchup
– 1 eetlepel “sweet chilisaus”
– zout, peper
– 150 gram cherrytomaatjes
– 150 gram meergranenrijst of zilvervliesrijst

Bereidingswijze
Ui snipperen – tartaartjes in stukjes snijden – paprika in kleine stukjes snijden – Koolrabi in plakken van 1 cm snijden, dan schillen en daarna in blokjes snijden – blikje maïs laten uitlekken  – cherrytomaatjes halveren.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een kleine wok. Roerbak hierin de stukjes tartaar rondom bruin op hoog vuur, zonder extra vet. Zet het vuur wat lager. Schep de uitjes erbij en knijp de knoflookteen boven de wok uit. Roerbak 3 minuten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de koolrabi en maïs erdoor, voeg de ketchup en chilisaus toe, dek de wok af en stoof het gerecht 10 minuten. Schep het af en toe om. Neem het deksel van de pan. Voeg de tomaten toe en verwarm het gerecht op hoog vuur door en door. Breng het gerecht op smaak met zout (en peper).

 

 

Bron: Boodschappen.nl

Pastasalade met tonijn en kruidkers

09 februari 2017

Ingrediënten
– 300 gram sperziebonen
– zout en peper
– 200-250 gram pasta (een kleine soort)
– 1-2 rode paprika’s
– 1 ui
– 3 eetlepels witte wijnazijn
– suiker
– 3 eetlepels olijfolie
– 1 blik tonijn (185 ml)
– 1 bosje kruidkers

Bereidingswijze
Maak de sperziebonen schoon, snijd ze in stukken en kook ze in ca. 15 minuten gaar in kokend water met zout.
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking.
Giet de bonen en de pasta af en laat ze afkoelen.
Maak de paprika’s schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd ze in reepjes. Pel en snippper de ui. Roer de azijn en 2 eetlepels water door elkaar met wat zout, peper en suiker. Klop de olie erdoorheen
Doe de pasta, de bonen, de paprika en de ui in een kom en roer de dressing erdoorheen. Laat de salade ca. 30 minuten rusten. Laat de tonijn uitlekken en verdeel in stukjes. Spoel de kruidkers af. Verdeel de tonijn en de kruidkers door de salade. Breng nogmaals op smaak met zout en peper. Bestrooi de salade voor het serveren met wat peper uit de molen.

Groentetaart van spitskool

09 februari 2017

Ingrediënten
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– knoflook
– spitskool
– kerrie
– handvol gedroogde pruimen
– paprika (1, 2 of 3 kleuren)
– bladerdeeg
– 3 eieren
– 150 ml slagroom
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl venkelzaad
– peper & zout

Bereidingswijze
Bak 500 gr. rundergehakt rul met ui en knoflook.
Roerbak in wok of hapjespan de fijngesneden spitskool met het venkel- en komijnzaad, heel veel kerrie en twee handen vol gedroogde pruimen (in stukjes) en wat paprika in 1, 2 of 3 kleuren.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Eerste laag is gehakt, tweede laag is de kool, derde laag een mengsel van 3 eieren met met 150 ml slagroom, peper en zout.
Bakken in de oven met een klein theelepeltje tussen het deurtje zodat het vocht uit de kool weg kan.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: