Winterpostelein met geitenkaas en zoete

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 zakje winterpostelein
– 2 eetlepels limoen- of citroensap
– 1 theelepel mosterd
– 1 eetlepel gembersiroop
– 1 sinaasappel
– 2 eetlepels olijfolie
– 50 gram geitenkaas
– 50 gram hazelnoten
– 1 eetlepels honing

Bereidingswijze
Winterpostelein wassen en goed uit laten lekken. Limoen- of citroensap, mosterd, gembersiroop en olie mengen tot een romige dressing. Dit gaat goed met een kleine garde. Sinaasappel schillen, klein snijden en mengen met de dressing en winterpostelein. Kaas over de salade verdelen. Noten roosteren in een droge koekenpan en voeg, als de noten beginnen te geuren, de honing toe. Laat de honing om de noten smelten op een laag vuur. Roer een paar maal om en schep de honingnoten over de salade.

Vitaminevoorafje

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 grapefruit
– 150 g winterpostelein of veldsla
– flinke pluk gemengde kiemen
– 40 gr parmezaanse kaas
– 1 eetlepel zure room
– vers gemalen peper

Bereiding
Parmezaanse kaas raspen op een fijne rasp. Grapefruits halveren. Beide helften uitlepelen. Vruchtvlees mengen met kaas, room en peper. Winterpostelein of veldsla rondom in de uitgeholde grapefruits leggen. Vruchtvleesmengsel erin scheppen. Garneren met een pluk gemengde kiemen.

Pasta met winterpostelein:

09 februari 2017

Ingrediënten
– 150 gr pasta
– 120 gr winterpostelein
– 250 gr (kastanje)champignons
– 1 ui
– 1 teentje knoflook ½ potje zongedroogde tomaatjes op olie
– 20 gr cashewnoten (ongebrand en ongezouten)

Bereiding
Snijd de ui in dunne ringen en de champignons doormidden. Knip de tomaatjes in stukjes. Was de winterpostelein. Hak de noten grof. Kook de pasta volgens aanwijzingen op het pak. Verwarm de olie uit het potje tomaatjes in een bakpan en bak hier de ui en de champignons in. Daarna de knoflook, de noten en de tomaatjes toevoegen. Doe de gare en afgegoten pasta bij de groenten in de pan. Meng de winterpostelein erdoor. Serveer direct.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: