Stamppot raapstelen met worst of spek
Ingrediënten
– 1 bosje raapstelen
– 750 gram aardappels
– 1 rookworst of uitgebakken spekjes
– ½ appel
– zout en nootmuskaat
Bereidingswijze
De worteltjes van de raapstelen afsnijden, raapstelen wassen en in stukjes snijden. Aardappelen koken en er puree van maken, eventueel klontje boter of wat melk gebruiken.
Zout en nootmuskaat naar smaak toevoegen.
Naar wens appel raspen en erdoor mengen.
Uitgebakken spekjes of stukjes rookworst erdoor mengen en tot slot de rauwe raapstelen erdoor scheppen
Bron: Odin.nl
Raapstelenstamppot (2p)
Ingrediënten
– bosje raapstelen
– aardappelpuree
– zout en mosterd naar smaak
– blauwe kaas of opgewarmde worst/salamistukjes
– eventueel gekookte maïs of linzen
Bereidingswijze
Was de raapstelen en snijd ze in stukjes. Aardappelen koken en er puree van maken met een klontje boter of room. Zout en mosterd naar smaak toevoegen. De blauwe kaas fijnprakken of de opgewarmde worst/salamistukjes door de puree mengen. Tot slot de rauwe raapstelen erdoor scheppen. Naar wens gekookte maïs of linzen even opwarmen en erdoor roeren.
Raapstelen met rozijnen
Ingrediënten
– 1 bosje raapsteeltjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– een scheutje olie
– ½ theelepel korianderpoeder
– ½ theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel honing
– 2 eetlepels tomatenpuree
– een handje rozijnen
– eventueel een handje hazelnoten of cashewnoten
Bereidingswijze
Was de groente en snijd ze in ongeveer 2 centimeter brede stukken. Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olie en voeg dan de raapsteeltjes, koriander, paprika en een beetje zout toe. Laat de groente 5 tot 10 minuten stoven.
Voeg een scheutje water en de rozijnen toe. Als de groente glazig en gaar is, voeg dan de tomatenpuree en de honing toe en roer het geheel door elkaar. Lekker bij gierst, rijst of bulgur en strooi er een handje licht geroosterde hazelnoten of cashewnoten over.
Raapsteeltjes met fruit
Ingrediënten
– 1 bos raapstelen
– 1 ui
– 2 peren of appels
– 1 theelepel gemberpoeder
– 100 gram salami of pittige kaas
– peper en zout
Bereiding
Snij het fruit in kleine stukjes.
Fruit de gesnipperde ui aan en voeg daarna de gesneden groenten en de stukjes fruit toe.
Roerbak groenten een paar minuten en voeg daarna de salami of kaas toe.
Laat het geheel ongeveer 5 – 10 minuten sudderen.
Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Raapsteelsalade met ei
Ingrediënten
– 2 eieren
– 1 bosje raapstelen
– 2 sjalotjes
– 80 gram kaas (bijv. gruyère of schapenkaas)
– 2 eetlepels pijnboompitten
Dressing:
– 6 eetlepels Olie
– 3 eetlepels (dragon)azijn
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 theelepel mosterd
– peter en zout
Bereidingswijze
Eieren hardkoken en overdwars in kwarten snijden. Worteltjes van de raapstelen snijden en de raapstelen wassen en droogslingeren. Sjalotjes in zeer dunne ringetjes snijden. Kaas in dunne reepjes snijden. Pijnboompitten even in een droge pan goudgeel roosteren. Raapstelen in 3 cm. brede stukken snijden en ui, kaas, ei en pijnboompitten erdoor scheppen. Dressing kloppen van de ingrediënten en over de sla sprenkelen.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: