Wok van rijst en groenten

09 februari 2017

Ingrediënten
– 500 g gekookte rijst
– 1 prei
– 100 g courgette
– 1 selder
– 200 g seitan
– olijfolie
– peper & zout
– shoyu

Bereiding
Was de groenten en snij ze fijn.
Doe hetzelfde met de seitan.
Verwarm wat olie in een wok en fruit de seitan.
Doe er dan de groenten bij en laat gaar stoven.
Breng op smaak met peper, zout en shoyu.
Voeg dan de rijst toe en meng zorgvuldig.
Warm opdienen, eventueel met wat verse kiemzaden

Witlof met selderij

09 februari 2017

Ingrediënten
– 2 struikjes witlof
– 2 eetlepels nootjes
– 2 appels
– bosje selderij
– 2 dl creme fraiche
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd
– peper en zout

Bereidingswijze
Haal de blaadjes van de witlof en was ze. Snijd de appel, selderij en de nootjes fijn. Alles goed door elkaar mengen. Maak een sausje van de créme fraïche, honing, mosterd, peper en zout. Meng de saus goed door het mengsel en schep het op de blaadjes witlof.
Tip: Lekker bij een tartaartje en gebakken aardappelen.

Selderijstamppot met gorgonzola

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 grote selderijknol
– 1 liter frituurolie
– 11/2 kg kruimige aardappelen
– het fijngehakte hart van 1 bleekselderij
– zout, peper
– 25 gr boter
– 2 eetlepels slagroom
– 200 gr verkruimelde gorgonzola

Bereiding
Verwarm de grill voor. Schil de selderijknol, was en droog hem en snijd er vliesdunne plakjes van; houd 200 gr apart en snijd die in dunne reepjes.Verhit de olie in een wok of frituurpan, frituur de reepjes in de hete olie in 2 minuten krokant en laat ze uitlekken. Snijd de rest van de knolselderij in blokjes.Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Doe ze in een pan met de bleekselderij, zout, peper en 21/2 cm water, breng het aan de kook en kook de groenten in 20 minuten gaar.
Giet het water van de groenten af en stamp de groenten met de boter en de slagroom tot stamppot.
Schep de stamppot in een ovenschaal, bestrooi met de gorgonzola en laat de kaas onder de grill smelten.
Serveer met de gefrituurde knolselderij in een bergje erbovenop.

selderij-eiersalade met tomaatjes (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 stengels groenselderij, in kleine stukjes, of een klein bosje snijselder
– 4 cherrytomaatjes, door midden gesneden
– jonge kaas, in blokjes
– 2 hardgekookte eieren, in stukjes
Dressing:
– 2 eetl. yoghurt
– 1 eetl. mayonaise
– ½ eetl. citroensap of azijn
– 1 teentje knoflook, geperst
– 1 theel. mosterd
– ev. 1 eetl. olijfolie
– peper en zout

Bereiding
Blancheer de groenselderij naar wens 5 min. in kokend water en laat ze uitlekken of gebruik de snijselderij rauw. Meng er de tomaatjes, kaas en het ei door. Klop de dressing met een garde romig en meng ze door de salade. Serveer de salade bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes. Extra gevuld en lekker Meng gekruide olijven en door deze salade.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: