Spruiten gewokt japans

04 november 2019

Gewokte spruiten, Japans gekruid met aardappeltjes of rijst

Ingrediënten:
spruiten
uien
rode paprika
knoflook
evt. broccoli
pittig gekruide reepjes Alpro Soya
voorgekookte krieltjes of rijst
ketjap (naar smaak zoet of zout)
Japanse kruiden (Verstegen)
Bereidingswijze

Maak de spruiten schoon en kook ze in laag water met de deksel erop in plm. 10 minuten half gaar: ze moeten mooi helder groen blijven! Maak je het recept met rijst, zet dan nu ook de rijst op. Bij dit recept is zilvervliesrijst aan te raden, omdat de rijst straks meegewokt wordt.
Snijd ondertussen de knoflook, uien, paprika en broccoli klein. Doe ruim olijfolie in de wok, laat op temperatuur komen en fruit eerst de uien tot ze glazig zijn. Voeg dan de andere ingrediënten toe, samen met de (afgegoten) spruiten en de krieltjes of de gare rijst.
Schep steeds om op een hoog vuur.
Na tienminuten: vuur laag, scheut ketjap en Japanse kruiden erbij, omscheppen, deksel erop en 10 minuten laten garen.
Check met een spruitje of het gerecht klaar is.
Naar smaak zwarte peper toevoegen.
Opdienen met ijsbergsla.
Dit gerecht kan ook uit elkaar gehaald worden in spruiten en rijst/aardappels apart.
Pompoen-zuurkool-aardappelgerecht met seitan.

Roergebakken spruiten

09 februari 2017

Ingrediënten
– 400 gram spruitjes
– 1 ui, in ringen gesneden
– olie om in te bakken
– peper en zout

Bereidingswijze
Maak de spruitjes schoon, snijd ze in plakjes en roerbak ze met de uiringen 5 tot 10 minuten in olie tot ze beetgaar zijn. Maak het geheel op smaak met peper en zout.
Extra smullen is het met pindasaus en frietjes of gebakken aardappeltjes er bij.

Op deze manier gebakken smaken spruitjes lekkerder en heel anders dan wanneer u ze in hun geheel kookt!

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: