Stoofperen in rode wijn
Ingrediënten
– 9 of 10 stoofpeertjes
– stukje sinaasappelschil
– 2 kruidnagels
– 4dl rode wijn
– 100g suiker
– 0,5 theelepel kaneel
– 2 theelepels maïzena
Bereidingswijze
Schil de peren, doe de peren in een pan en giet er zoveel wijn bij dat de peren net onder staan. Steek de kruidnagels in het stukje sinaasappelschil. Voeg het stukje sinaasappelschil met de kruidnagels, suiker en kaneel bij de peren. Breng het aan de kook, leg dan een deksel op de pan, draai de hittebron laag en laat de peren 2 uur zachtjes stoven. Verwijder dan de schil met de kruidnagels. Roer in een kopje de maïzena met een beetje water tot een papje en bind daarmee het stoofvocht. De peertjes kunnen lauw of koud gegeven worden.
Stoofpeer met aardappelpannekoekjes
Ingrediënten
– 500 g Gieser Wildeman stoofperen, in hun geheel
– 1 reepje citroenschil van biologische citroen
– stukje pijpkaneel
– 2 kruidnagelen
– 2 eetl. ahornsiroop (of ongeraff. rietsuiker)
Niét bij Gieser Wildeman-peertjes
– 1 eetl. arrowroot, aangemaakt met wat koud water
– 2 dl water
Voor de pannenkoek:
– 150 g aardappelen, gaargekookt, afgegoten
– 25 g meel
– 1 dl melk
– 1 eetlepel room
– 1 ei
– zout
– nootmuskaat
– 1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
De aardappelen fijnstampen. Meel, melk, room, eieren, zout, nootmuskaat en peterselie (in die volgorde) toevoegen en het geheel tot een dik-vloeibaar en glad beslag roeren. Vervolgens 15 minuten laten rusten.
De peren opzetten met het water. Op een heel zacht vuurtje een uur laten sudderen. De kruiden verwijderen en het vocht binden met arrowroot.
Op een matig vuur kleine pannenkoekjes bakken, vier per keer. Warm houden op een pan met heet water of in de oven (100 graden).
Serveren: peertjes en pannenkoekjes schikken op een bord met wat winterpostelein of andere bladsla.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: