Salade van rode kool

09 februari 2017

Ingredi├źnten
– 250 gram rode kool
– 1 kleine appel, heel fijn gesneden
– 25 gram rozijnen en krenten, geweld
– 30 gram gemengde noten, geroosterd
– eventueel een paar takjes rucola of veldkers
Dressing:
– 0,75 tot 1 dl zure room
– 60 gram blauwe schimmelkaas (bijvoorbeeld Roquefort), met een vork verkruimeld
– ┬Ż eetlepel azijn of citroensap
– zwarte peper, vers gemalen
– snufje zout
– snufje cayennepeper

Bereidingswijze
Klop de dressing en laat deze een kwartiertje staan. Snijd de rode kool in heel fijne stukjes of rasp ze op een grove rasp. Meng de dressing door de rode kool en zet de schotel nog ongeveer een kwartier op een koele plaats. Meng er de gewelde rozijnen en krenten, appel, noten en eventueel bessen en pruimenstukjes door en serveer eventueel met peterselie bestrooid.

Variatie met olijven en selderij: Meng door de rodekoolsalade ook een eetlepel fijngehakte selderij en in stukjes gesneden olijven (laat bessen en pruimen weg) en voeg aan de dressing wat geperste knoflook toe.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: