Vitaminevoorafje

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 grapefruit
– 150 g winterpostelein of veldsla
– flinke pluk gemengde kiemen
– 40 gr parmezaanse kaas
– 1 eetlepel zure room
– vers gemalen peper

Bereiding
Parmezaanse kaas raspen op een fijne rasp. Grapefruits halveren. Beide helften uitlepelen. Vruchtvlees mengen met kaas, room en peper. Winterpostelein of veldsla rondom in de uitgeholde grapefruits leggen. Vruchtvleesmengsel erin scheppen. Garneren met een pluk gemengde kiemen.

Veldslasalade (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 zakje veldsla
– 1 grapefruit of 1 sinaasappel in kleine stukjes gesneden
– 3 eetlepels pijnboompitten of een aantal walnoten
Dressing
– 4 eetlepels (wijn)azijn
– 4 eetlepels olie
– peper en zout

Bereidingswijze
Was de veldsla en meng er de stukjes fruit door. Maak de dressing en meng deze door de salade. Strooi er licht geroosterde pitten of grof gehakte walnoten over. Serveer deze frisse salade bijvoorbeeld bij een (bruine)bonenschotel of bij een hartige taart of pizza.

Feestelijke witloofsalade

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 stronkjes witlof
– 150 g veldsla
– 1 bosje radijsjes
– enkele takjes roomse kervel of gewone kervel
– enkele bloemen van de O.I. Kers

Bereidingswijze
Voor de dressing: 2 el walnotenolie, 1/2 el mosterdpoeder, 1,5 el citroensap, versgemalen cayennepeper, 10 gedopte walnoten (garnering)

Was de witlof, snij hem fijn, was de veldsla en dep deze droog. Doe ze samen in een slakom. Was de radijsjes en verwijder het loof, snij ze in plakjes en meng ze met de sla.Was de kevel, snij fijn en meng met de sla.

Voor de dressing alles mengen en door de salade scheppen, garneer met de walnoten. Knip de O.I. Kes over de salade.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: