Witlof met selderij

09 februari 2017

Ingrediënten
– 2 struikjes witlof
– 2 eetlepels nootjes
– 2 appels
– bosje selderij
– 2 dl creme fraiche
– 1 eetlepel honing
– 1 eetlepel mosterd
– peper en zout

Bereidingswijze
Haal de blaadjes van de witlof en was ze. Snijd de appel, selderij en de nootjes fijn. Alles goed door elkaar mengen. Maak een sausje van de créme fraïche, honing, mosterd, peper en zout. Meng de saus goed door het mengsel en schep het op de blaadjes witlof.
Tip: Lekker bij een tartaartje en gebakken aardappelen.

Noedelsoep met biefstuk, prei en chinese kool

09 februari 2017

Maaltijdsoep voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten
– mihoen
– Chinese kool of 3 struikjes witlof of paksoi
– witlof of paksoi)
– 2 preitjes met groen
– 1 rood pepertje
– 1/2 el gember (potje)
– 1 tl gemalen komijn
– handvol shitakes of oesterzwammen
– handvol taugé
– 5 dl kippenbouillon
– sesamolie
– zout
– oestersaus
– cashewnoten
– 100 gram biefstuk per persoon

Was de kool, prei, peper en snijd alles in de lengte zodat je mooie repen krijgt.
Borstel de paddestoelen schoon en scheur ze in stukken.

Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de mihoen.
Wrijf de biefstukjes in met sesamolie, komijn en zout.
Schroei ze op hoog vuur in de wok aan twee kanten.
Voeg gember, peper en prei toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Bak de paddestoelen en kool mee.
Haal de biefstukjes eruit en leg ze warm weg (oven).
Voeg de bouillon toe en de noedels.
Op het laatst een scheut oestersaus en de tauge erbij.

Snijd de bief in reepjes.
Schep de noedelsoep in een kom, strooi cashewnootjes erover en leg de biefreepjes erbovenop.
Smakelijk!

(Oh ja, en zonder de bief is ie ook verrukkelijk)

Feestelijke witloofsalade

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 stronkjes witlof
– 150 g veldsla
– 1 bosje radijsjes
– enkele takjes roomse kervel of gewone kervel
– enkele bloemen van de O.I. Kers

Bereidingswijze
Voor de dressing: 2 el walnotenolie, 1/2 el mosterdpoeder, 1,5 el citroensap, versgemalen cayennepeper, 10 gedopte walnoten (garnering)

Was de witlof, snij hem fijn, was de veldsla en dep deze droog. Doe ze samen in een slakom. Was de radijsjes en verwijder het loof, snij ze in plakjes en meng ze met de sla.Was de kevel, snij fijn en meng met de sla.

Voor de dressing alles mengen en door de salade scheppen, garneer met de walnoten. Knip de O.I. Kes over de salade.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: