Witte Kool-wortelsalade

11 februari 2019

Witte kool met wortel salade.

Ook kinderen vinden dit vaak heel lekker. een supergoedkope superfood. heel rijk aan vitaminen! maak de saus rijkelijk evt met wat appelsap zodat het gehaal sappig is.

200 gram geraspte wortel

400 gram geraspte witte kool

saus:

2 theelepels mosterd

2 eetlepels mayonaise

scheut appelazijn

scheut olijfolie

theelepel gemalen koriander en gemalen komijn

augurken in plakjes gesneden

evt. appelsap

 

Witte koolsoep met prei

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 1 ui
– 1 prei
– een halve witte kool
– 1 flinke aardappel, in blokjes
– handje basmati rijst
– 1 tuinkruiden bouillonblokje
– 2 kippen bouillonblokjes
– 1,5 liter water
– olie/boter om te bakken.

Bereiding
Snipper de ui en de kool. Was en snipper de prei.
Verhit olie in een pan en smoor ui, kool, prei en aardappel 5 minuten.
Doe alles over in een soeppan en voeg de bouillonblokjes, het water en de rijst toe.
Houd het geheel 15 – 20 minuten aan de kook.
Haal van het vuur en pureer met de staafmixer.
Eet smakelijk!

Salade van rauwe witte kool

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 250 g witte kool, zeer fijn geschaafd,
– 1 theelepel karwijzaad of gekneusd mosterdzaad
– 1-2 theelepel geraspte sinaasappelschil
– 1-2 theelepel zout
– 1/2 eetlepel appelazijn
– 1 eetlepel olie
– 1 theelepel honing
– 1/2 sinaasappel, in kleine stukjes gesneden
– 1/2 sinaasappel, in dunne schijfjes gesneden
– 1 toefje peterselie of selderijblad.

Bereidingswijze
Vermeng in een kom de kool met de karwij, de sinaasappelrasp en het zout.
Kneus de kool met een houten stamper.
Maak van azijn, olie en honing een sausje en meng dit door de kool.
Laat de kool zo een poosje staan, hij wordt dan wat malser.
Schep daarna de sinaasappelstukjes door de koolsla en proef of er nog wat zout bij moet.
Doe de sla in een glazen schaal en leg er de halve sinaasappelschijfjes op, in de vorm van een bloem, met in het midden een toefje peterselie.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: