Witte Kool-wortelsalade

11 februari 2019

Witte kool met wortel salade.

Ook kinderen vinden dit vaak heel lekker. een supergoedkope superfood. heel rijk aan vitaminen! maak de saus rijkelijk evt met wat appelsap zodat het gehaal sappig is.

200 gram geraspte wortel

400 gram geraspte witte kool

saus:

2 theelepels mosterd

2 eetlepels mayonaise

scheut appelazijn

scheut olijfolie

theelepel gemalen koriander en gemalen komijn

augurken in plakjes gesneden

evt. appelsap

 

Wortel met gember en komijn

09 februari 2017

Ingrediënten
– 400 gram wortel
– 40 gram boter
– 1 eetlepel citroensap
– 1 theelepel honing
– 1/2 eetlepel komijnzaadjes
– 15 gram verse, fijngesneden gemberwortel (of 1 theelepel gemberpoeder)
– 2 eetlepels fijngehakte peterselie (garnering)

Bereidingswijze
De wortel wassen, schrapen en in een laagje water met wat zout beetgaar koken. Afgieten en overgieten met warme saus van de overige ingrediënten.
Garneren met peterselie.

Oosterse soep met paksoi

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 centimeter verse gember, in kleine stukjes
– 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
– ½ rood pepertje, in kleine stukjes
– 2 groentebouillontabletten (of paddenstoelen)
– ½ winterpeen, in luciferdunne reepjes
– 1 stronk paksoi, in grove stukken
– 50 gram spaghetti
– scheut wokolie of zonnebloemolie
– 100 gram verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd
– scheut sherry
– 1 limoen
– handje verse koriander

Bereidingswijze
Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 centimeter erboven. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet. Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. Verdeel de groentesoep over vier kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.

Bron: Koken met Karin

Gebakken torentjesbloemkool met walnoten (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 torentjesbloemkool, in kleine roosjes en stukjes
– 1 ui, gesnipperd
– ½ wortel, in kleine stukjes
– scheutje olijfolie om in te bakken
– 100 gram walnoten, grof gehakt
– ½ theelepel vers gemalen peper

– 1 theelepel gemalen korianderzaad
– ½ theelepel gemberpoeder of een bolletje geconfijte gember
– zeezout
– 1 eetlepel tamari of ketjap
– 2 eetlepels santen (kokosvet)

Bereidingswijze
Olie in een ruime pan verwarmen. Romanesco, wortel en ui roerbakken samen met de kruiden. Blijf goed omscheppen, voeg indien nodig een klein scheutje water toe en laat de groente beetgaar worden. Ze moet lekker knapperig blijven. Noten in een droge pan roosteren totdat ze lekker gaan geuren. Voeg de noten, santen en sojasaus toe aan het groentemengsel en serveer deze schotel met een graansoort.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: