Wortelpeterseliesalade

09 februari 2017

Ingrediënten
– 400 gram wortelpeterselie
– 2 eetlepels crème fraîche
– 2 eetlepels mayonaise
– 2 eetlepels citroensap
– blaadjes van de wortelpeterselie (fijn gesneden)
– eventueel saladekruiden
– beetje kruidenzout

Bereidingswijze
Rasp de wortelen net zo fijn als je gewone wortels raspt voor een salade. Meng er de rest van de ingrediënten door.

Stoofpot wortelpeterselie met lamsvlees

09 februari 2017

Ingrediënten
– 350 g wortelpeterselie,
– 500 g aardappelen,
– 1 ui in ringen,
– 1 teentje knoflook geperst,
– scheutje olijfolie,
– 150 gram lamsvlees (of iets dergelijks, bijvoorbeeld een kleine (vegetarische) rookworst) in stukken,
– 2 laurierblaadjes,
– rozemarijn of tijm,
– peper en evt. zout

Kook alle ingredienten door elkaar geschept in een laagje water in 15-20 minuten gaar. Niet moeilijk en erg lekker!

Gestoofde wortelpeterselie met knoflook, tijm en kaneel

09 februari 2017

Informatie
Wortelpeterselie is een inheemse variant van peterselie en wordt speciaal voor de wortel gekweekt. Je kunt de wortel net als bladpeterselie als kruid gebruiken. Vroeger at men de wortelen gestoofd als groenten, zoals ook in dit recept.

Ingrediënten
– 400 gram wortelpeterselie
– 1 ui
– 2 tenen knoflook
– 2 eetlepel tomatenpuree
– 1 theelepel tijm
– ½ theelepel kaneel
– zeezout naar smaak
– olijfolie

Bereidingswijze
Ui snipperen, en fruiten in olie. Knoflook fijn hakken en toevoegen aan de uien.
Wortelpeterselie wassen, indien nodig schillen met een dunschiller, in kleine blokjes snijden en met een klein scheutje water toevoegen aan de uien. Overige ingrediënten toevoegen en ongeveer 10 minuten stoven.
Lekker met gehaktballetjes of gebakken tempé, pasta of rijst en een veldslasalade of winterpostelein.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: