zuurkool-bieten-gembertaartje
05 april 2021
Ingrediënten
- 6 plakjes volkoren bladerdeeg
- 300 g zoete bataat
- 300 g Kramer’s zuurkool met gember en rode biet
- 1 ui
- 2 tl komijnzaadjes
- 1 el olie
- 1 el verse tijmblaadjes en wat takjes ter garnering
- 2 tl (gerookt) paprikapoeder
- 1 handje gedroogde abrikozen
- 1 ei
- 125 ml magere kwark
- 100 g gemengde noten
- peper naar smaak
Benodigdheden
- springvorm Ø 26 cm
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ℃.
- Schil de bataten en de ui en snij ze in blokjes en parten. Leg op een met bakpapier beklede bakplaat. Meng met olie, komijnzaadjes en paprikapoeder. Bestrooi met zout en peper. Rooster ze 30 minuten in de oven.
- Ontdooi de plakjes bladerdeeg en bekleed er een ingevette springvorm mee.
- Laat de zuurkool in een zeef uitlekken en meng met het bataat mengsel en de tijm. Snij de abrikozen kleiner en meng die er ook door.
- Klop een ei met de kwark en schenk over het bataat-zuurkoolmengsel.
- Bestrooi met de gemengde noten en zet het taartje zeker 30 minuten in de oven.
Serveer met een frisse salade bijvoorbeeld met peer.
Rode zuurkool
09 februari 2017
Ingrediënten
– 1 zakje rode zuurkool
– 2 sjalotten
– beetje ahornsiroop of honing
Bereidingswijze
Schil de sjalotten en doe ze in een pan. Doe de zuurkool erbij en laat alles een half uurtje rustig sudderen. Doe op het bord er een scheutje ahorn-siroop of honing bij naar smaak.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: