Zoetpikante groenteroerbak met koolrabi

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 eetlepel olie
– 2 rundertartaartjes
– 1 ui
– 1 teen knoflook
– ½ groene paprika
– 2 knolletjes koolrabi (kan ook met 1)
– miniblikje maïs
– 3 eetlepels tomatenketchup
– 1 eetlepel “sweet chilisaus”
– zout, peper
– 150 gram cherrytomaatjes
– 150 gram meergranenrijst of zilvervliesrijst

Bereidingswijze
Ui snipperen – tartaartjes in stukjes snijden – paprika in kleine stukjes snijden – Koolrabi in plakken van 1 cm snijden, dan schillen en daarna in blokjes snijden – blikje maïs laten uitlekken  – cherrytomaatjes halveren.

Kook de rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie in een kleine wok. Roerbak hierin de stukjes tartaar rondom bruin op hoog vuur, zonder extra vet. Zet het vuur wat lager. Schep de uitjes erbij en knijp de knoflookteen boven de wok uit. Roerbak 3 minuten. Schep de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Schep de koolrabi en maïs erdoor, voeg de ketchup en chilisaus toe, dek de wok af en stoof het gerecht 10 minuten. Schep het af en toe om. Neem het deksel van de pan. Voeg de tomaten toe en verwarm het gerecht op hoog vuur door en door. Breng het gerecht op smaak met zout (en peper).

 

 

Bron: Boodschappen.nl

Pastinaak-preinestjes

09 februari 2017

Ingrediënten:
– 200 gram pastinaken
– 200 gram groene prei
– 2 scharreleieren
– 6 eetlepels bloem
– 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
– 1/2 theelepel zeezout
– snuf chilipoeder
– roomboter

Bereiding
Schil de pastinaken en snijd er vervolgens met de dunschiller dunne reepjes van. Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snijd de stengels overlangs door en snijd ze dan in de lengte in dunnen reepjes. Stoom de reepjes pastinaak en prei beetgaar en laat ze afkoelen. ROer een beslag van de eieren, de bloem, rozemarijn, zout en chilipoeder. Verhit de boter in een koekenpan. Steek de vork in de groente, draai hem een paar keer rond en rol er zo wat groente op, haal die door het beslag en bak de groentenestjes op een zacht vuur in de pan aan één kant goudbruin.

 
Recept van bio-aan-huis

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: