Tuinbonenschotel

09 februari 2017

Ingrediënten
– tuinbonen
– 1 ui gesneden
– 600 gram aardappelen
– 100 gram bacon of gerookte tofu, gesneden
– eventueel verse koriander of dille
– olijfolie
– zwarte peper, vers gemalen
– zout

Bereidingswijze
Open de peulen door met twee duimen op de bolle kant te drukken. Rits ze langs de middennaad verder open met de duim. De bonen uit de peul wippen en in water 5 tot 10 minuten koken en daarna uit laten lekken.
Schil of schrap de aardappelen, snijd ze in blokjes en kook ze in een beetje water en zout bijna gaar.
Fruit de ui in olie. Snijd de bacon of gerookte tofu in blokjes en laat het meebakken. De tuinbonen toevoegen en de aardappelblokjes erdoorheen mengen en nog even meebakken. Vers gemalen peper erover strooien. Schep er vlak voor het opdienen de verse koriander of dille door.

 

 

Bron: Odin.nl

Spinazie-Koolraap Soep

09 februari 2017

Ingrediënten
– 25 gr dessertrijst
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 fijngehakte ui
– 1/2 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 1/2 liter groentebouillon
– de geraspte schil en het sap van 1 limoen
– 450 gr geschilde koolraap in stukken
– 200 gr gewassen verse spinazie
– 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
– 2 eetlepels fijngehakte verse dille
– 1 1/2 dl yoghurt
– peper, zout

Bereiding
Week de dessertrijst 15 minuten in koud water, spoel af en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui daarin in ± 3 minuten glazig.
Voeg de kurkuma en de kaneel toe en bak ze ± 1 minuut mee.
Giet de bouillon erbij en voeg vervolgens de limoenrasp, het limoensap en de dessertrijst toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat ± 20 minuten sudderen.
Voeg de koolraap toe en laat nog 10-15 minuten koken tot de koolraap zacht is.
Voeg de spinazie en de kruiden toe en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
Serveer de soep heet met een dot yoghurt erop

Komkommersalade met dille

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 komkommer
– 1 bosje dille
– 80 cc room
– 2 eetlepel yoghurt
– 1 theelepels mosterd
– 70 gram schouderham
– peper en zout
– 2/3 eetlepels basilicumazijn

Bereidingswijze
Snijd de komkommer in dunne plakjes. Mengen met de azijn. Knip de dille fijn.
Roer yoghurt, room, dille, mosterd, peper en zout tot een sausje. Snijd de ham in kleine stukjes en meng met de komkommer.
Meng de saus vlak voor het opdienen door de komkommer.

Jannarabi-creme

09 februari 2017

Ingrediënten
– koolrabi
– slagroom
– peper en zout
– eventueel fijngesneden verse dille, peterselie of venkel toevoegen

Bereidingswijze
Koolrabi grof raspen, licht wokken, op het laatst slagroom naar smaak toevoegen, en een beetje zout en peper erbij

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: