Salade van rode biet (4p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 middelgrote rode bieten
– 1 appel
– 1 ui
– 3 el wijnazijn
– 4 el saffloerolie (hoewel ik het altijd gewoon met olijfolie maak)
– 1 el honing
– Gehakte hazelnoten
– Zeezout en zwarte peper
– Evt. 1 tl gemalen karwij

Bereiding
De rode bieten dun schillen en raspen. De appel in kleine stukjes snijden en de ui fijnhakken.
Azijn, olie, honing, zout en peper (en eventueel karwij) roeren tot een dressing
Rode bieten, appel, ui en hazelnoten mengen en de dressing erover schenken. Alles goed mengen en eventueel nog zout en peper toevoegen naar smaak. 15 minuten laten staan en…. Smullen maar.

Butternut gevuld met prei en wortelpeterselie (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten:
– 1 kleine butternut
– 100 gram prei
– 100 gram wortelpeterselie of pastinaak
– 100 gram Parmezaanse of oude kaas
– 1 eetlepel tomatenpuree
– 1 eetlepel crème fraîche
– een scheutje olijfolie
– 1  bosje koriander

Bereidingswijze:
Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 minuten. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn wegsnijden. De rest klein snijden. Wortelpeterselie schillen met een dunschiller en in kleine stukjes snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Prei en wortelpeterselie toevoegen en even roerbakken. Een scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 minuten gaar stoven. Op het laatst de fijn gesneden korianderblaadjes toevoegen. Kaas raspen. Kaas, crème fraîche en tomatenpuree toevoegen, door elkaar roeren en in de halve butternuts scheppen.

butternut gevuld met prei en gehakt (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten:
– 1 kleine butternut
– 200 g prei
– 200 g gehakt
– zeezout naar smaak
– vers gemalen peper
– een scheutje olijfolie
– 2 theelepels komijnzaad of karwijzaad

Bereiding:
Butternut in de lengte halveren. Zaden met een lepel verwijderen. Beide helften in een grote pan met deksel met een laagje water beetgaar stomen. Dit duurt ongeveer 10 à 20 min. Let goed op dat de butternut niet te zacht wordt. Prei in de lengte halveren en uitspoelen. Alleen de donkergroene delen die lelijk en taai zijn weg snijden. De rest klein snijden. Olie verwarmen in een pan met dikke bodem. Komijn-of karwijzaad , prei en gehakt in plukjes toevoegen en even roerbakken. Een klein scheutje water toevoegen en in ongeveer 10 min. gaar stoven. Zout en peper toevoegen, roeren en het prei-gehaktmengsel in de halve butternuts scheppen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: