Spinazie-Koolraap Soep

09 februari 2017

Ingrediënten
– 25 gr dessertrijst
– 1 eetlepel olijfolie
– 1 fijngehakte ui
– 1/2 theelepel kurkuma (geelwortelpoeder)
– 1/2 theelepel kaneel
– 1 1/2 liter groentebouillon
– de geraspte schil en het sap van 1 limoen
– 450 gr geschilde koolraap in stukken
– 200 gr gewassen verse spinazie
– 3 eetlepels fijngehakte verse peterselie
– 2 eetlepels fijngehakte verse dille
– 1 1/2 dl yoghurt
– peper, zout

Bereiding
Week de dessertrijst 15 minuten in koud water, spoel af en laat goed uitlekken.
Verhit de olie in een pan en bak de ui daarin in ± 3 minuten glazig.
Voeg de kurkuma en de kaneel toe en bak ze ± 1 minuut mee.
Giet de bouillon erbij en voeg vervolgens de limoenrasp, het limoensap en de dessertrijst toe.
Breng op smaak met peper en zout.
Breng de soep aan de kook en laat ± 20 minuten sudderen.
Voeg de koolraap toe en laat nog 10-15 minuten koken tot de koolraap zacht is.
Voeg de spinazie en de kruiden toe en laat het geheel nog 2 minuten zachtjes koken.
Controleer de smaak en voeg eventueel peper of zout toe.
Serveer de soep heet met een dot yoghurt erop

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: