Raapstelen met rozijnen

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 bosje raapsteeltjes
– 1 ui, gesnipperd
– 1 teentje knoflook, geperst
– een scheutje olie
– ½ theelepel korianderpoeder
– ½ theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel honing
– 2 eetlepels tomatenpuree
– een handje rozijnen
– eventueel een handje hazelnoten of cashewnoten

Bereidingswijze
Was de groente en snijd ze in ongeveer 2 centimeter brede stukken. Fruit de ui en de knoflook in een scheutje olie en voeg dan de raapsteeltjes, koriander, paprika en een beetje zout toe. Laat de groente 5 tot 10 minuten stoven.
Voeg een scheutje water en de rozijnen toe. Als de groente glazig en gaar is, voeg dan de tomatenpuree en de honing toe en roer het geheel door elkaar. Lekker bij gierst, rijst of bulgur en strooi er een handje licht geroosterde hazelnoten of cashewnoten over.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: