Victoriabaars in marinade met verse kruiden

09 februari 2017

Ingrediënten
– Victoriabaars
– boter
– uiringen

Marinade
– citroensap
– verse gember
– teentjes knoflook
– bruine suiker
– rood pepertje
– olijfolie

Bereidingswijze
1 uur marineren, leg de vis op boter en uienringen.

Snijbietschotel

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 bos snijbiet
– 1 ui
– 2 bolletjes gember
– takje koriander of salie
– spaans pepertje
– peper en zout

Bereiding
Een ui en wat gember fruiten, snijbiet wassen en in stukken snijden. Eerst de stelen wokken, na enkele minuten het blad erbij doen. Enkele minuten omscheppen op het vuur. Laag zetten en defijngesneden koriander erdoor scheppen, Meteen serveren.
Lekker met rijst of gebakken aardappelen!
Recept uit de keuken van Croy Cruyden.

Oosterse soep met paksoi

09 februari 2017

Ingrediënten
– 3 centimeter verse gember, in kleine stukjes
– 1 teentje knoflook, in kleine stukjes
– ½ rood pepertje, in kleine stukjes
– 2 groentebouillontabletten (of paddenstoelen)
– ½ winterpeen, in luciferdunne reepjes
– 1 stronk paksoi, in grove stukken
– 50 gram spaghetti
– scheut wokolie of zonnebloemolie
– 100 gram verse shii-take, grote exemplaren gehalveerd
– scheut sherry
– 1 limoen
– handje verse koriander

Bereidingswijze
Doe de gember, knoflook en het pepertje in een pan met 1 liter koud water en de bouillontabletten en breng aan de kook. Voeg zodra de bouillon kookt de wortel en paksoi toe. Breek de spaghetti in stukjes van 2 centimeter erboven. Doe de deksel op de pan en laat 15 minuten heel zachtjes trekken op laag vuur. Let op: de groenten moeten nog iets knapperig blijven, laat dus niet te lang koken. Proef of er nog wat zout bij moet. Verhit intussen wat (wok)olie in een koekenpan en roerbak op hoog vuur de shii-take 1-2 minuten. Voeg de shii-take toe aan de soep, samen met een flinke scheut sherry. Verdeel de groentesoep over vier kommen. Knijp boven elke kom wat limoensap en strooi er een handje verse koriander over.

Bron: Koken met Karin

Noedelsoep met biefstuk, prei en chinese kool

09 februari 2017

Maaltijdsoep voor 3 tot 4 personen

Ingrediënten
– mihoen
– Chinese kool of 3 struikjes witlof of paksoi
– witlof of paksoi)
– 2 preitjes met groen
– 1 rood pepertje
– 1/2 el gember (potje)
– 1 tl gemalen komijn
– handvol shitakes of oesterzwammen
– handvol taugé
– 5 dl kippenbouillon
– sesamolie
– zout
– oestersaus
– cashewnoten
– 100 gram biefstuk per persoon

Was de kool, prei, peper en snijd alles in de lengte zodat je mooie repen krijgt.
Borstel de paddestoelen schoon en scheur ze in stukken.

Breng een grote pan met water aan de kook en bereid de mihoen.
Wrijf de biefstukjes in met sesamolie, komijn en zout.
Schroei ze op hoog vuur in de wok aan twee kanten.
Voeg gember, peper en prei toe en bak dit een paar minuutjes mee.
Bak de paddestoelen en kool mee.
Haal de biefstukjes eruit en leg ze warm weg (oven).
Voeg de bouillon toe en de noedels.
Op het laatst een scheut oestersaus en de tauge erbij.

Snijd de bief in reepjes.
Schep de noedelsoep in een kom, strooi cashewnootjes erover en leg de biefreepjes erbovenop.
Smakelijk!

(Oh ja, en zonder de bief is ie ook verrukkelijk)

Nieuwzeelandse spinazie met pinda en kokos

09 februari 2017

Ingrediënten
– 800 gram bladeren van Nieuwzeelandse spinazie
– 2 tenen knoflook
– 1 ui
– mespuntje rode peper
– 200 gram ongebrande pinda’s
– 4 eetlepels geraspte kokos
– 300 gram kleine rode garnaaltjes
– 4 tomaten
– Bosje platte peterselie
– Peper en zout

Bereidingswijze
Was de spinaziebladeren en snijd ze heel fijn. Garnaaltjes spoelen, en enkele minuten koken in twee kopjes water met ruim peper en zout. Uit laten lekken.
Snijd de ui, de knoflook en de rode peper fijn en fruit deze in wat olie in een pan waar later ook de spinazie in gaat. Voeg de spinazie en fijngehakte peterselie toe en smoor deze.
Maal de pinda’s fijn in een blender met een bodempje water, en voeg de brij toe aan de spinazie. Vervolgens de kokos toevoegen. Garnaaltjes en in stukken gesneden tomaten toevoegen.
Regelmatig roeren en water toevoegen wanneer de brei te droog dreigt te worden. Laten pruttelen tot de spinazie gaar is. Afmaken met wat zout en peper.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading