pastinaakfrietjes

04 februari 2019
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.
  2. Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.

Stoofpot wortelpeterselie met lamsvlees

09 februari 2017

Ingrediënten
– 350 g wortelpeterselie,
– 500 g aardappelen,
– 1 ui in ringen,
– 1 teentje knoflook geperst,
– scheutje olijfolie,
– 150 gram lamsvlees (of iets dergelijks, bijvoorbeeld een kleine (vegetarische) rookworst) in stukken,
– 2 laurierblaadjes,
– rozemarijn of tijm,
– peper en evt. zout

Kook alle ingredienten door elkaar geschept in een laagje water in 15-20 minuten gaar. Niet moeilijk en erg lekker!

Pastinaak-preinestjes

09 februari 2017

Ingrediënten:
– 200 gram pastinaken
– 200 gram groene prei
– 2 scharreleieren
– 6 eetlepels bloem
– 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
– 1/2 theelepel zeezout
– snuf chilipoeder
– roomboter

Bereiding
Schil de pastinaken en snijd er vervolgens met de dunschiller dunne reepjes van. Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snijd de stengels overlangs door en snijd ze dan in de lengte in dunnen reepjes. Stoom de reepjes pastinaak en prei beetgaar en laat ze afkoelen. ROer een beslag van de eieren, de bloem, rozemarijn, zout en chilipoeder. Verhit de boter in een koekenpan. Steek de vork in de groente, draai hem een paar keer rond en rol er zo wat groente op, haal die door het beslag en bak de groentenestjes op een zacht vuur in de pan aan één kant goudbruin.

 
Recept van bio-aan-huis

Andijviesalade met warme vinaigrette 4pp

09 februari 2017
Ingredienten:
– 1 krop andijvie
– 2 el citroensap
– 4 el sinaasappelsap
– 2 tl honing
– 1 teen knoflook, geperst
– 1 el zeer fijn gesneden rozemarijn blaadjes
– 2 takjes venkelblad
– 5 bloemen Oost-Indische Kers
– 5 el gesmolten boter
– versgemalen zwarte peper en zeezout
Bereiding:
Roer zeezout,citroensap, sinasappelsap, honing, knoflook en fijngesneden rozemarijn door de boter. Laat even aan de kook komen en dan enigzins afkoelen. Was de andijvie, droog en snij tot hapklare maat. Giet de saus lauw over de salade. Maal er zwarte peper over, snij het venkelblad fijn en strooi erover en leg tenslotte de bloemen van de O.I. Kers  op de schaal.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: