pastinaakfrietjes
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pastinaak en snijd in frites. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Ris de naaldjes van de rozemarijn en snijd fijn. Pers de knoflook boven de olie. Besprenkel de pastinaakfrites met de knoflookolie en bestrooi met de rozemarijn en eventueel zout.
- Bak ca. 35 min. in het midden van de oven. Schep na 10 en 25 min. om. Rasp ondertussen de Parmezaanse kaas. Schep de pastinaakfrites na 35 min. oventijd nogmaals om en bestrooi met de kaas. Bak nog 10 min.
Stoofpot wortelpeterselie met lamsvlees
Ingrediënten
– 350 g wortelpeterselie,
– 500 g aardappelen,
– 1 ui in ringen,
– 1 teentje knoflook geperst,
– scheutje olijfolie,
– 150 gram lamsvlees (of iets dergelijks, bijvoorbeeld een kleine (vegetarische) rookworst) in stukken,
– 2 laurierblaadjes,
– rozemarijn of tijm,
– peper en evt. zout
Kook alle ingredienten door elkaar geschept in een laagje water in 15-20 minuten gaar. Niet moeilijk en erg lekker!
Pastinaak-preinestjes
Ingrediënten:
– 200 gram pastinaken
– 200 gram groene prei
– 2 scharreleieren
– 6 eetlepels bloem
– 1 theelepel rozemarijnnaaldjes
– 1/2 theelepel zeezout
– snuf chilipoeder
– roomboter
Bereiding
Schil de pastinaken en snijd er vervolgens met de dunschiller dunne reepjes van. Verwijder de buitenste bladeren van de prei, snijd de stengels overlangs door en snijd ze dan in de lengte in dunnen reepjes. Stoom de reepjes pastinaak en prei beetgaar en laat ze afkoelen. ROer een beslag van de eieren, de bloem, rozemarijn, zout en chilipoeder. Verhit de boter in een koekenpan. Steek de vork in de groente, draai hem een paar keer rond en rol er zo wat groente op, haal die door het beslag en bak de groentenestjes op een zacht vuur in de pan aan één kant goudbruin.
Recept van bio-aan-huis
Andijviesalade met warme vinaigrette 4pp
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: