Vegetarische pompoenragout
Ingrediënten
– 500 gram pompoen in blokjes
– 1 laurierblad
– 150 gram seitan
– 60 gram boter
– 40 gr bloem
– 5 dl groentebouillon
– 4 kruidnagels
– 2à3 theelepels foelie, salie, tijm, gemberpoeder
– sojasaus en peper naar smaak
Bereidingswijze
Pompoenblokjes in weinig water met alle kruiden en specerijen in 12 minuten gaarkoken. Seitan in blokjes bakken in 20 gram boter. Rest van de boter in een pan smelten, bloem erdoor roeren en al roerend een paar minuten laten garen. Beetje voor beetje het groentekookvocht en de bouillon erbij gieten en tot een glad mengsel roeren. Pompoen met de seitan toevoegen. Enkele minuten zachtjes laten koken. Op smaak maken met peper en sojasaus.
Lekker met groene tagliatelle of rijst en een pittige salade.
Vegetarische courgettecrumble
Het geheim van dit gerecht zit ‘m in het kruimeldeegje dat je over de gestoofde courgette strooit, en dat in de oven lekker krokant wordt. Door het deegje zitten verse tijm en geraspte Italiaanse pecorinokaas, die het een lekker mediterrane touch geven. De courgette stoof je met een uitje in wat witte wijn. Kortom: een vegetarisch gerecht waar ook niet vegetariërs hun vingers bij aflikken!
Voor 4 personen
Ingrediënten:
– 3 courgettes, in blokjes
– 1 venkel, in reepjes
– 1 ui, fijngesnipperd
– 3 el olijfolie
– 50 ml droge witte wijn
– 100 ml groentebouillon (van een blokje)
– 60 g bloem
– 60 g gezouten boter
– 60 g pecorino
– 3 el paneermeel
– 4 blaadjes salie
– 1 takje verse tijm
extra nodig:
– diepe ovenschaal
– Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bereiding
Snijd de courgettes in blokjes en de venkel in reepjes. Snipper de ui.Fruit de ui glazig in de olijfolie. Voeg de courgette en de venkel toe. Roerbak 3 minuten. Blus af met de wijn. Laat de wijn op hoog vuur bijna helemaal inkoken. Breng op smaak met peper en zout.Voeg de groentebouillon en de salie toe. Laat 10-15 minuten stoven met deksel, tot de groente beetgaar is.Meng met je vingertoppen de ijskoude boter, de bloem en het paneermeel tot een kruimelig mengsel. Rasp de pecorino grof. Ris de tijm van het takje. Voeg de pecorino en de tijm aan het kruimeldeeg toe.Haal de salie uit de pan. Schep de courgette in een diepe ovenschaal. Verdeel er het kruimeldeeg over. Zet 15 minuten in het midden van de oven. Serveer goed heet.
Lekker met aardappelen of Turks of Marokkaans brood.
Nieuwsbrief
Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: