Schorseneren met kaas (2p)

09 februari 2017

Ingrediënten
– 350 gram schorseneren
– 2 tomaten
– 75 gram belegen kaas of geitenkaas
– 1 eetlepel sesamzaad
– 1 theelepel basilicum
– zout
– peterselie
– klontje boter

Bereidingswijze
Borstel de schorseneren en was ze goed schoon. Kook ze in z’n geheel of doormidden gesneden in ongeveer 15 minuten gaar in ruim water met zout. Laat afkoelen en pel de schil er af. Snijd de tomaten in vieren en de kaas in blokjes. Snijd de schorseneren in kleinere stukken, voeg de stukken tomaat en een klontje boter toe en laat 5 minuten stoven. Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan in een paar minuten goudbruin. Schep de groente in een schaal en meng de kaasbrokjes erdoor. Strooi sesamzaad en peterselie erover. Heerlijk bij gierst of bulgur.

 

 

Bron: Odin

Paksoi a la Diny

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 paksoi
– sesamzaadjes
– 2 tenen knoflook
– 3 bosuitjes
– 200 gram varkens- of kipvlees
– 2 eetlepels gembernat
– 2 eetlepels sojasaus
– tuinkruidenblok
– peper en zout

Bereidingswijze
Vlees bakken (in wok) met knoflook en peper. paksoi toevoegen (in reepjes gesneden, eerst het harde gedeelte en dan het groen). Bosuitjes, gembernat en de sojasaus erbij doen. Ten slotte de sesamzaadjes en een beetje zout of tuinkruidenblok toevoegen.

koolraap met een krokant korstje

09 februari 2017

Ingrediënten
– 1 kleine koolraap
– 1 ui
– 1 el room
– tacokruiden
voor de korst:
– 30 g boter
– 60 g bloem of gebuild tarwemeel
– kruidenzout
– 15 g geraspte oude kaas
– 75 g feta
– 1/2 el sesamzaad

Bereiding
Breng een bodem water met wat zout aan de kook.
Doe hierin de geschilde en in stukjes gesneden koolraap en kook ongeveer 20 minuten.
Maak ui en paprika schoon en bak ze zachtjes in wat olie tot de ui lichtgeel is.
Klop de room met de tacokruiden.
Giet de koolraap af en meng deze door de room met de ui en paprika.
Schep het mengsel in een ingevette ovenschaal.
Voeg aan bloem boter, kruidenzout, geraspte kaas, feta (verkruimeld) en sesamzaad toe.
Maak hiervan een kruimelig deeg.
Strooi het kruimelige deegmengsel over de gevulde ovenschotel en bak het 25 minuten op 200ºC in een voorverwarmde oven.
Lekker met een salade van veldsla of winterpostelein.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: