Venkelsoep met verse kruiden voor 2 personen

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 1 venkelknol
– 3/4 l (groente)bouillon van blokjes of poeder
– 1 dunne prei
– 30 g boter
– 25 g bloem
– peper en zout naar smaak
– scheutje (koffie)room
– scheutje citroensap
– wat groene kruiden naar smaak (bijv. peterselie, bieslook, munt)
– garnering: fijngeknipt venkelgroen

Bereiding
Venkel schoonmaken, wat venkelgroen apart houden, in stukken snijden en in de bouillon in 20-25 min. gaar en zacht koken. De prei schoonmaken en in dunne ringen snijden. Een paar mooie ringetjes achterhouden en de rest in de hete boter fruiten. Bloem toevoegen en al roerend de venkelbouillon erbij schenken. Achtergehouden preiringen toevoegen en de soep nog heel even laten doorkoken. Op smaak brengen met zout, peper, kruiden, room en citroensap. Garneren met bladgroen. Tip voor de liefhebbers van het anijsachtige aroma van de venkel: een scheutje pernod of pastis in de soep verhoogt de anijssmaak.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading