Groentetaart van spitskool

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 500 gram rundergehakt
– 1 ui
– knoflook
– spitskool
– kerrie
– handvol gedroogde pruimen
– paprika (1, 2 of 3 kleuren)
– bladerdeeg
– 3 eieren
– 150 ml slagroom
– 1 tl komijnzaad
– 1 tl venkelzaad
– peper & zout

Bereidingswijze
Bak 500 gr. rundergehakt rul met ui en knoflook.
Roerbak in wok of hapjespan de fijngesneden spitskool met het venkel- en komijnzaad, heel veel kerrie en twee handen vol gedroogde pruimen (in stukjes) en wat paprika in 1, 2 of 3 kleuren.
Bekleed een springvorm met bladerdeeg.
Eerste laag is gehakt, tweede laag is de kool, derde laag een mengsel van 3 eieren met met 150 ml slagroom, peper en zout.
Bakken in de oven met een klein theelepeltje tussen het deurtje zodat het vocht uit de kool weg kan.

Gebakken knolselderij

09 februari 2017

Ingrediƫnten
– 4 grote schijven knolselderij van 3 centimeterm dik
– 4 plakjes jongbelegen kaas
(- 4 schijven ananas)
(- kruidenkwark)
– 2 tl venkelzaad

Bereidingswijze
Venkelzaad in mortier fijn maken en over de plakken knolselder strooien. De plakken knolselder op een matig vuur in wat olie lichtbruin bakken (met deksel op pan). Omdraaien en op de gebakken kant de kaas leggen en weer laten bakken (zonder deksel).
Variant 1: bak in wat boter 4 schijven ananas en leg die boven op de kaas of ter vervanging van de kaas.
Variant 2: vervang de kaas door een schepje kruidenkwark. Vlak voor het opdienen op de knolselderschijven leggen.

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox: