weekbericht

Vleespakketten Boerderij Bleijendijk

Op onze bioligische melkveehouderij houden wij koeien van het ras montbeiliarde. Een prachtige koe, die goed melk geeft, maar daarnaast ook geschikt is om te slachten voor kwalitatief mooi vlees. Af ent toe slachten wij een koe en verkopen wij dit aan huis in de vorm van vleespakketten. Wij willen jullie graag laten weten dat er per 26 november pakketten beschikbaar zijn omdat melkkoe 6980 naar de slager is gebracht. De koe is geslacht bij Van Ginhoven in Tilburg, een biologische slagerij.

De pakketten kosten 65,- . Ze verschillen enigszins qua samenstelling, maar zijn allen 5 kilo en van dezelfde waarde.

Wat er zoal in de pakketten zit:

Rundersaucijzen 125 gram Rundergehakt 250 gram Hamburgers 100 gram  Tartaar 90 gram Tournedos  Biefstuk Baklappen  Biefpuntjes Entrecote  Ribeye Ribstuk  Braadstukken Runderlappen  Sucade Soep-hacheevlees  Schenkel Mergpijpje

Alles is netjes verpakt. Meestal in porties van 2 personen. Het is ongeveer een klein diepvrieslaatje vol qua volume.

Mocht je graag een vleespakket willen kopen, dan mag je dit kenbaar maken via een mailtje naar boerderij@bleijendijk.nl met daarin je naam en het aantal pakketten dat je zou willen bestellen. We stemmen dan graag met je af wanneer je het pakket op zou kunnen komen halen. Je mag het geld vooraf overmaken naar NL40 TRIO 0198122012 ten name van Boerderij Bleijendijk (graag je naam, vleespakket koe 6980 vermelden).

 

We horen graag van je,

Vriendelijke groet, Rob & Marjolein Boerderij Bleijendijk

15 november

Appels appels appelsap….Bestel!

Vorige week is een deel van de appeloogst naar de perser gebracht. Het is geperst en we hebben het nu opgehaald.

Het is altijd spannend hoe de mix uitpakt, maar het is heerlijk fris appelsap geworden! We hebben het in kartonnen pakken laten doen van 3 liter en 5 liter. De pakken zijn lang houdbaar, ook als ze open zijn, je hoeft ze niet koel te zetten. Er zit een kraantje op. Tappen gaat heel makkelijk. In de winkel te koop, of op bestelling.

3 liter appelsap 6,75

5 liter appelsap 9,50

Mail ons uiterlijk maandagochtend 8 uur en we zetten het voor je klaar op het afhaaladres! Het wordt verwerkt in de volgende rekening.

We willen graag meer sap verkopen, weet je een kantine of restaurant waar ze het graag schenken dan laten we het graag een keer proeven. Laat het ons weten!

 

Ook weer moesappels te koop. Hele mooie kwaliteit. Heerlijk voor de appelsmoes of taart.

2,5 kg 4,00

5 kg. 7,50

10 kg 12,50

10102016131

Beste abonnee,

De schoffel hangt al bijna ingevet in de schuur, alleen in de kas kunnen we de veldsla nog schoffelen. Tijd voor andere zaken.

Het teeltplan voor volgend jaar pakken we aan, wat willen we anders. Een beetje meer broccoli, een beetje minder chinese kool bijvoorbeeld. Gaan we weer groene paprika en peterselie telen? Dit jaar voor het eerst niet gedaan, wat vonden jullie er van. Heb je ze gemist? Laat het ons weten!

Groenlof

We hebben nogal intensief bezoek gehad van de reeën en de sporen die ze na hebben gelaten zijn niet te missen. Flinke happen hebben ze uit de groenlof genomen. Helaas. De kop is er af. De groenlof die nog enigszins lengte heeft daar snijden we de koppen van bij en doen we in het pakket want het is wel erg zonde om ze weg te gooien. Een beetje romantisch is het ook wel dat de reeën zich er tegoed aan hebben gedaan. Ongeveer 1/3 is aangegeten, de rest hebben we gered met een net erover.

 groeten Pieter en Julia

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading