Lieve abonnee en lezer,

Afgelopen vrijdag was het dan eindelijk zover: de aardappeloogst 2023. Een stuk later dan vorig jaar, maar dat mocht de pret niet drukken. Er hadden zich voldoende enthousiaste vrijwilligers aangemeld om te komen helpen. Waarvoor nogmaals dankdankdank.

Er hing iets vreemds in de lucht die dag, een ontzettende opgaande en drukke energie. Dat kwam zeker van pas. Ik zag huppelende mensen en hoorde de vrolijkste gesprekken. Dit terwijl er een plannetje klaar lag om een poos in stilte te gaan werken om zo de verbinding met elkaar aan te gaan. Maar soms is het de kunst van het laten. Dus iedereen was gewoon hieper-de-pieper en bleven we, in alle eenvoud, rapen en graven. Uiteindelijk lukte het om bijna 4 duizend kilo Alouette en Carolus aardappelen op te slaan. Vele jonge en wat oudere handjes hebben het werk licht gemaakt. Een jaarlijkse prestatie om weer trots op te zijn. Een prachtig voorbeeld hoe we het samen dragen en hoe we uiteindelijk samen worden gedragen.

Over dat dragen, beloven we een paar weken geen pompoenen in de tas te stoppen. Ze vielen groter en zwaarder uit zoals jullie hebben gemerkt. Meer geven doen we maar wat graag, alleen de tassen waren dusdanig zwaar dat onze driver Kim wel wat rust heeft verdiend. Enkele planken in de bus hebben het zelfs begeven! Ze zijn inmiddels kundig gerepareerd.

Er is tomatensoep-weer op komst! Het is maar een idee.

Nog een kleine promotie voor de Heemfair:

Mooie week,

Dave & Team Guit

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: tomaat, waspeen, bloemkool, andijvie/paksoi, sla,
2 persoonspakket: tomaat, waspeen, andijvie, courgette, sla, palmkool
Gezinspakket: tomaat, prei, sperziebonen/bataat, nzspinazie/snijbiet, sla, bladkool
Uitbreiding label: bosui, cherrytomaat
Fruit: appel, peer, nectarine, pruimen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading