bericht van het land en pakkesamnstelling week 40

Beste abonnee,

Vandaag hebben we de pompoenen gesneden en klaargelegd om op de wagen te laden. Het is een goed moment om ze te oogsten omdat pompoenen niet tegen vorst kunnen en omdat het vandaag ‘vrucht-dag’  is. Dat betekent dat de maan in een sterrenteken staat wat invloed heeft op de vruchtgewassen.   Bovendien is het dalende maan, dat is gunstig voor de bewaarbaarheid. De maan staat in leeuw.  Iedere dag klimt ze wat minder ver, hetzelfde als wat de zon van juli t/m kerst doet. Dan staat de zon steeds lager aan de hemel zoals we weten. Omdat de maan in een maand tijd dezelfde baan beschrijft als de zon in een heel jaar doet kun je de wisselende invloeden gebruiken bij het telen van groenten (en andere werkzaamheden.)

Als het dalende maan is is de sapstroom  in de plant minder krachtig naar boven gericht.  De vruchten zijn dan beter bewaarbaar. Daarom is het ook ‘plant-dag’. De plant is meer naar de aarde gericht. Een geschikte periode om te planten, want de plant zal sneller wortelen en minder op groei gericht zijn.

Klinkt het abacadabra? Dat is het ook. Een wonder, wat we ook zien in de eb en vloedstroom. Heel fascinerend om aan de (wadden) zee te zijn en deze eeuwige beweging te beleven.  Hoe met een enorme kracht  onvoorstelbare hoeveelheden water heen en weer stromen.

 

groeten Pieter en Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: waspeen, paksoi, sla, venkel, suikermais, andijvie
2 persoonspakket: sperziebonen, chinese kool, sla, bosbiet, suikermais
Gezinspakket: waspeen, chinese kool, sla, venkel, suikermais, knolselderij
Uitbreiding label: stengelui, puntpaprika
Fruit: appels, peren, mandarijnen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading