bericht van het land en pakketsamenstelling week 10

Beste abonnee,

Op de foto zie je twee bedden ingezaaid met wortels. Dit wordt de eerste bospeen. We verwachten in juni te kunnen oogsten. Dus we moeten nog even geduld hebben. Verder zie je groenbemesters en onder het witte doek zit winterpostelein, die gaan we morgen voor de pakketten oogsten. In de kas staat veldsla, die komt ook in het pakket.  Behalve wortels, zaaiden we vandaag ook tuinbonen en raapsteeltjes. Dus het seizoen is nu echt begonnen. Het is heerlijk om weer op het land te werken! De aarde is nog zo maagdelijk en het hele seizoen ligt nog voor ons, alles is nog mogelijk en er is nog niks mislukt, ook zo heerlijk, en dat gaat natuurlijk dit seizoen ook niet gebeuren….

De vogels waren al zo vrolijk aan het zingen, het voelde al echt voorjaarsachtig. Er zijn ook al veel bomen aan het uitlopen, het is mooi om dat te volgen.

Binnenkort gaan we bemesten en het eerste plantgoed voor de volle grond komt volgende week. In de kas staat al sla, andijvie en paksoi.

Nu moeten we het nog even doen met de wintergroenten. We hebben hele mooie pompoenen kunnen kopen van een collega in de polder. Prachtige grijsgroene pompoenen met typerende ‘ribben’, ze smaken uitstekend. We hebben ze zelf gehaald en het was meteen een inspirerende ontmoeting met gesprekken over groenbemesters en en voedselbossen. De bloemkool komt uit Italië, even een verwennertje.

De rode kool komt van Thedingsweerth vlakbij Tiel. De kolen zijn flink. Als je een stuk over hebt maak dan vooral eens rode kool salade met een appeltje, evt rozijnen en wat kaneel en venkel of komijn. Rasp de kool heel fijn dan wordt hij sappig en zacht. Een lekker sausje met olie en azijn en een flinke lepel mosterd en smullen maar! Ook kinderen houden hier vaak van!

Vorige week kregen we 18 zonnepanelen op het dak, met de 16 die we al hadden dekken we ons hele stroomverbruik, dus inclusief de koelcel en diepvries in de winkel. Daar zijn we heel tevreden over.

groeten Pieter en Julia

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: winterpostelein of veldsla, bietjes, rode kool, witlof, pompoen, bloemkool,
2 Persoons: winterpostelein of veldsla, bietjes, rode kool, witlof, pompoen, bloemkool,
Gezinspakket : winterpostelein, bietjes, rode kool, witlof, pompoen, bloemkool,
Uitbreiding label: knoflook, rammenas,
Fruit: elstar, breaburn, concorde, sinaasappels, bananen,

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading