Bericht van het land en pakketsamenstelling week 10

Beste abonnee, de eerste tuinbonen zijn gezaaid in de volle grond. Hier zie je het handmatig ‘leggen’, het  zaaien van de bonen. We gaan deze week ook de eerste worteltjes zaaien. De nachten zijn nog wel flink koud maar daar kunnen ze wel tegen. De grond droogt in elk geval heerlijk op en dat is heel welkom. Morgen zullen we de meeste veldsla snijden uit de kas, dan is er ruimte voor nieuw plantmateriaal zoals sla en andijvie. Er is ook ruimte voor rucola en een beetje raapsteel. Dat klinkt al weer heerlijk voorjaars! We hebben buiten ook nog veldsla staan, hopelijk wordt die groot voordat hij gaat schieten, want met al dat licht gebeurt dat snel. Prei hebben we voorlopig ook nog op het land een aardappels in de schuur ook. Vrijwel alle winterpostelein is vanwege de slakken mislukt deze winter. Dat is wel even pijnlijk hoor!

Voor de boomstroken die je op de foto mooi kunt zien zijn we bezig om er meer bloemen in te zetten, dat betekent meer insecten maar natuurlijk ook meer schoonheid. Het fruit is gesnoeid en nu worden ook de kruiden gesnoeid zodat er weer mooi vers blad komt en de struikjes compact blijven.

We maken een zijsprongetje met aubergine en bleekselderij uit Spanje in het pakket, even voor de afwisseling.  Nu komt de lastigste periode, steeds meer wintergroenten raken op en het nieuwe is er nog niet.  Spoedig komen de eerste bladgewassen uit de glazen kassen van collega’s en daarna weer onze eigen groenten, wat hebben we daar zin in!

groeten Pieter, Julia en het team

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: veldsla, aubergine, winterwortels, paksoi, witte kool
2 persoonspakket: veldsla, aubergine, winterwortels, paksoi, witte kool, bleekselderij
Gezinspakket: veldsla, aubergine, pompoen, paksoi, witte kool, bleekselderij
Uitbreiding label: rode van boskoop, gember
Fruit: elstar /natyra, conference, sinaasappels, bananen

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading