Bericht van het land en pakketsamenstelling week 11

Beste abonnee,

Daar zijn ze dan. Het eerste plantgoed van dit jaar dat de buitenlucht mag gaan trotseren. Hun nog jonge, gevoelige worteltjes willen niets liever dan de grote wijze grond in om onderdeel te worden van het grote geheel. Niet meer dicht op de ander gepakt, maar ruimte om verder te ontwikkelen. Te groeien in de breedte, de diepte en de hoogte in. Nog pril dat ze zijn, zijn ze er helemaal klaar voor om zichzelf te gaan voeden, de bodem te gaan voeden en vervolgens onze schreeuwende behoefte naar verse groenten te gaan bevredigen.

Een mooi contrast is de nog niet weggewerkte winterpostelein die bijna het leven laat. Ze kúnnen bijna niet meer. Toch blijven ze dapper vechten om hun voedzame bladeren groen te houden. Dat lukt, ondanks het veranderlijke weer, nog best aardig. Toch gaan ze eerdaags plaats maken voor de nieuwe aanwas. Een mooie levenscirkel, opeenvolgend.

De grond, de aarde, is er klaar voor. Al is zij momenteel kleddernat en wil ze niet graag bereden worden door iets met hele grote wielen. Zo vertelt ze mij dat wij niet alles onder controle hebben. Zij wel. Het is best een fijn gevoel eigenlijk om niet alles onder controle te hebben en niet alles te weten. Gelukkig hebben wij van nature allemaal een diep weten. En die zegt: alles is in orde.

Heel voorzichtig kleurt het wit in de verte van de meidoorns en geel van de kornoeljes. Een fijn aanzicht tussen de nog kale en grauwe bomen. Ik zie het als focussen op het pracht. Maar wat is pracht? Ik geloof in deze waarneming en volstaat voor mij als zijnde ‘mooi’. Maar ik plak er toch een stickertje op merk ik. Wat is de rest als de kornoelje en meidoorn ‘mooi’ zijn? Alles is in de kern neutraal. Het is er gewoon, woordloos, oordeelloos, vrij (van alles), meedeinend op het ritme van de natuur. Ik ga mijn waarneming nog maar eens bezien en misschien kan ik eens met andere ogen kijken.

Het pakket ís er deze week ook gewoon weer. Ik wens alvast alle groenten woensdag een hele goede reis richting de koelkast. Eet smakelijk!

Aho, ik heb gesproken, bedankt voor het luisteren.

Een hele mooie week en tot volgende week!

Dave & Team Guit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading