bericht van het land en pakketsamenstelling week 11

beste abonnee

Op de foto zie je een tak van de rode bessen die uitloopt. Je ziet knoppen waar blaadjes uitkomen en gemengde knoppen waar ook bloemen uitkomen. Rode bessen bloeien altijd vroeg, de bloemen zijn klein en onopvallend van kleur. Als er in die periode geen nachtvorst komt krijg je meestal mooie volle trossen. De bloei gaat van het begin naar het eind van de tros, dus aan de punt bloeien ze het laatst. We kunnen bij vorst ook nog een handje helpen door een doek over de struiken te doen. Als het niet al te hard vriest is dat afdoende.

Op de achtergrond, (en dat is geen toeval, ik wilde twee vliegen in één klap) ligt de bemesting te wachten, die gaan we deze week uitbrengen over het land. Net als vorig jaar strooien we Bokashi, dit is  maaisel van natuurgebieden (bio) die geënt is met Micro-organismen. Die wordt luchtdicht afgesloten. Je krijgt dan een soort zuurkool. Het fermenteert i.p.v. verteert. Dit heel goed voedsel voor het bodemleven.  Het bodemleven neemt hiermee enorm toe en dat maakt weer de voedingstoffen vrij in de bodem zodat de planten het op kunnen nemen. We doen dit voor het 2e jaar en we willen onderzoeken of het inderdaad zo goed werkt. Daarom nemen we regelmatig bodemmonsters.

Christina von Dreien

“We zijn geen mensen die goddelijke wezens worden maar goddelijke wezens die hier een ervaring als mens hebben”

Dit is een uitspraak van Christina von Dreien. Ze is een meisje van 20 jaar. Ze is geboren met een verruimt bewustzijn. Omdat we enthousiast zijn over wat zij vertelt verkopen we sinds kort haar boeken in onze winkel. Christina legt uit in wat voor tijd we leven en welke kansen deze tijd biedt. Hoe ieder van ons een positieve bijdrage aan de wereldontwikkeling  kan leveren. De titels hebben een kinderlijke eenvoud. Daarachter schuilt een grootse en diepe wijsheid die voor ons een enorme bemoediging is in deze moeilijke tijd. Je kunt ook seminars van haar vinden op internet.

De winkel is iedere zaterdag open van half 10 tot 14 uur en we proberen alle vier de delen steeds in voorraad te hebben. De winkel is extra groot en er is een extra weegschaal dus korte of geen wachttijd!

groeten Pieter en Julia

Inhoud pakket van deze week
1 Persoons: veldsla, winterwortels, courgette, bleekselderij, prei,
2 Persoons: veldsla, winterwortels, courgette, bleekselderij, prei, aardperen,
Gezinspakket : veldsla, winterwortels, courgette, bleekselderij, spitskool, aardperen,
Uitbreiding label: avokado, champignons,
Fruit: elstar, breaburn, conference, mandarijnen, grapefruit,

 

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading