Bericht van het land en pakketsamenstelling week 13

Beste abonnee,

Op de foto de paksoi in de kas, ja het komt er aan! Op de achtergrond zie je Sjraar die bezig is de grond klaar te leggen voor nieuw plantgoed wat volgende week komt. De veldsla is nu op.

Vorige week vrijdag kwam Tonnie stage lopen vanuit haar opleiding natuurvoedingsadviseur. Ze schreef van die dag een verslagje en vond het leuk om daar iets van in deze nieuwsbrief terug te laten komen. Het geeft een mooi inkijkje in het bedrijf door de ogen van iemand buiten de Guit. Dus bij deze een stukje uit haar verslag.

groeten Julia en het Team

Tonnie schrijft:

Met veel aandacht en liefde werkt het team van de Guit.
Zo halverwege de dag kwam het liedje van The Scene ‘iedereen is van de wereld en de wereld is van iedereen’ in mijn gedachten. Het is zo van toepassing gezien vanuit de filosofie en visie van het bedrijf, maar ook hoe het er werkelijk in de praktijk toegaat.
Ongeveer veertien mensen met ieder hun eigenheid en kwaliteit, maar wel allemaal met dezelfde bedoeling willen goede en gezonde producten telen en verkopen. Deels tijdens winkeltijd op zaterdag, maar ook via de groente- en fruittas abonnementen. Het aantal abonnees heeft een vlucht genomen in de coronaperiode.
Om de winkel en al die tassen te vullen werken er bij de Guit vrijwilligers, enkele betaalde krachten, stagiaires en natuurlijk de eigenaren Julia en Pieter. Helaas heb ik hen niet ontmoet omdat ze van een vakantie genoten.
Dave, mijn begeleider tijdens mijn stage/meeloopdag, kreeg het vertrouwen om in die periode de tuinderij te runnen.
Ik kreeg op mijn beurt weer het vertrouwen van Dave om op mijn manier te proeven van de sfeer, te leren en te ontdekken tijdens de dag.
En behalve dat ik ontdekte dat het zwaar werk is om een bed weer ‘plant’klaar te maken, gaf het me ook een blij gevoel dat ik mocht bijdragen aan het begin van iets gezonds en lekkers op menig bordje in Vught en omstreken.
Hoe mooi is de natuur toch (zeker daar op Landgoed Bleijendijk), maar ook hoe mooi werkt de natuur toch. Goede grond, zon, regen, aandacht, geduld en heel veel liefde laten de sla, de kolen, de worteltjes en nog veel meer lekkers uitgroeien tot heerlijke menu’s.
De dag is omgevlogen.

 

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: courgette, prei, wortel, knolselderij, broccoli, winterpostelein
2 persoonspakket: courgette, prei, wortel, knolselderij, broccoli, winterpostelein
Gezinspakket: courgette, prei, wortel, knolselderij, broccoli, winterpostelein
Uitbreiding label: knoflook, bleekselderij,
Fruit: appels, peren, mandarijnen, grapefruit

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading