bericht van het land en pakketsamenstelling week 13

Beste abonnee,

Op de foto zie je de perziken in bloei. Ze zijn heel vroeg, daarmee kwetsbaar voor nachtvorst maar we genieten vast van de bloemen! Daarachter staan de tuinbonen, onder het doek maar ook onbedekt daarvoor.  Verder zie je de kas en de drie lindes daarachter, het hart van de tuin.

We zijn volop aan het zaaien en planten, vandaag de eerste rode bietjes gezaaid en de 2e x raapsteeltjes. De eerste staan er al op en groeien lekker weg. We hebben zo’n zin in jonge groene blaadjes! De paksoi groeit ook goed, onder het doek blijft het toch een stuk warmer. Deze week bietjes in het pakket, let op het heerlijke recept op onze site: rode bietenschotel. Dus echt niet ruilen die bieten! We zetten ook nog een nieuw bijzonder recept knolselderij op de site. Dus mocht je hem nog hebben liggen van vorige week dan heb je geluk. Ook de witte kool is de moeite waard, heel veel mogelijkheden, zie onder.

Rode bietenschotel, ik kan het niet laten, zo lekker, de snelle versie: schil de bieten en snijd ze in blokjes, de aardappels ook (gelijke hoeveelheid) en een flinke ui en doe alles in één pan met zout.  Kook het gaar. Kook ook nog eieren mee, 1 ei p.p. Pel ze en snijd ze in blokjes. Stamp het geheel (de bietenblokjes blijven heel, dat hoort zo) voeg 2 theelepels kerrie toe en schep de stukjes ei er door. Rasp er kaas over en leg er wat boterklontjes op. Even onder de gril en smullen maar!

Witte kool is een smakelijke veelzijdige groente die het heel goed doet in combinatie met andere groenten zoals wortels, venkel en knolselderij. Heerlijk om te wokken of in de bami of nasi. Kruiden met gemalen kummel of komijn, gember en koriander (neem hele korrels en kneus ze in de vijzel, 100 x lekkerder dan gemalen, kun je ook met de komijn doen) Zo wordt een doodgewone witte kool verrukkelijk.

Inhoud pakket deze week, kan nog wijzigen.
1 persoonspakket: witlof, champignons, wortels, rode bietjes, venkel, witte kool
2 persoonspakket: witlof, champignons, wortels, rode bietjes, venkel, witte kool
Gezinspakket: witlof, champignons, wortels, rode bietjes, venkel, witte kool
Uitbreiding label: veldsla, komkommer
Fruit: elstar, Topaz, conference, mandarijnen, kiwis

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading