Bericht van het land en pakketsamenstelling week 14

Welkom Paaseieren zoeken op De Guit zaterdag 16 april. van 11 tot 13 uur.

kosten 5,00 euro per kind incl koffie/thee koek. Leeftijd tot ongeveer 12 jaar. Er is bepekt plek dus wees er snel bij een meld je aan via de mail. (je kunt deze mail beantwoorden)  Vermeld daarbij de leeftijd van de kinderen en het aantal volwassenen dat meekomt ivm met koffie en thee.

Zorg dat je op tijd komt anders zijn veel eitjes al gevonden!

Bleijendijk 1a Vught

Tot dan!

Saga                                                                                                                   Claire

Dave

Beste abonnee, een aantal foto’s van het voorbereiden en spuiten van het biologisch- Dynamische hoornmestpreparaat.  Het preparaat is koemest wat in een koehoorn heeft gezeten en gedurende de winter is ingegraven in de grond, zo’n 50cm diep. De horens  hebben in de koe de functie om levenskracht van de koe terug te stralen in de vertering van de koe. Deze werking maakt dat de mest in de hoorn heel veel vitaliteit uit de aarde kan opnemen. De hoorn neemt de krachten op uit de aarde en straalt ze in de mest. Zo krijg je een zeer krachtig vitaliserend preparaat. In de winter zijn bovendien de levenskrachten in de aarde het krachtigste, (in de zomer zijn die vooral in de plantengroei boven de aarde) vandaar dat de gevulde koehorens in de winter worden ingegraven in de grond. In het voorjaar kan de mest, die dan niet meer naar mest ruikt maar meer naar aarde, verkruimeld worden in een ton met water. Dit wordt rustig en krachtig geroerd zodat er een diepe vortex ontstaat waardoor veel zuurstof in het water kan komen en het preparaat en het water goed gemengd en gevitaliseerd wordt. Dit levert een krachtig levenwekkend bemestingspreparaat op. Door dit te verspreiden over de akkers wordt het land ontvankelijk gemaakt voor de helende kosmische krachten en gevitaliseerd voor de plantengroei. De ervaring is dat het  balans brengt in de tuin en je hebt het gevoel werkelijk iets fundamenteels te geven aan het land. Onderzoek toont aan dat het positieve invloed heeft op oa de bewaarbaarheid van de groenten. Het is fijn om te doen. Iedereen wil wel even roeren zoals jullie zien, dat is mooi want je moet een uur roeren en dat is best inspannend!

Even nog een praktische mededeling:

Wil iedereen graag de lege tassen terugbrengen naar het afhaaladres!

We komen tassen te kort, mn gezinstassen. Wil iedereen de lege tas weer achterlaten op het afhaaladres. We komen nu tassen te kort. Dankjewel!

groeten Pieter, Julia en het team.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: zoete bataat, chinese kool, prei, spinazie, winterpeen
2 persoonspakket: zoete bataat, chinese kool, uien, spinazie, winterpeen
Gezinspakket: zoete bataat, chinese kool, prei, andijvie, pastinaak
Uitbreiding label: avokado, koolrabi
Fruit: elstar /idaret, conference, sinaasappels, kiwis

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading