Bericht van het land en pakketsamenstelling week 14

Beste abonnee,

Zon! Daar ben je. Dank je wel dat er weer bent. Niet dat jij ooit weggaat, maar toch. Welkom terug. De enthousiasteling denkt dan al gauw het land op te gaan met de trekker, maar eerst mag het nog verder opdrogen zodat we geen diepe sporen nalaten in de bodem. Een voordeel van een ontbrekende trekker is dat je de vogels dan extra goed hoort. Ze zingen in deze tijd zo voluit. Ik kan helemaal opgaan in dat geluid. Zo opgaand dat de rest van de geluiden verdwijnt, of erin samensmelt. De geluiden worden heviger, feller en zuiverder. Onverstoord, het heeft mijn volle aandacht. Toch maakt het dromerig en speels en krijg ik zowaar zin om te liggen en te zonnen bovenop een berg houtsnippers. Zogezegd zo gediggiediggiedaan.

Ter voorbereiding op de nieuwe aanplant is er houtas gestrooid over het land. Een ware uitdaging met een wind ZWW4, of zoiets. Houtas is voor sommigen misschien niet het eerste waar men aan denkt bij verrijking van de bodem. Bij gebruik van de juiste boomsoorten kan het goed gebruikt worden als kalkvervanger en als meststof. Houtas bevat veel mineralen en zelfs sporenelementen.
Bij het uitstrooien ontstond een gevoel van samenhang, van circulariteit. Ik zag voor me hoe het cirkeltje rond werd bij het opnieuw voeden van de bodem. Ik mocht iets teruggeven, nadat zij ons allen veel gebracht. We hebben haar eerst mogen aanschouwen en van haar schaduw mogen genieten, van de insecten die erop afkwamen. We hebben haar mogen zagen, kloven, sjouwen, opbranden en zeven. Ze heeft ons dagenlang warmte en gezelligheid gegeven. Als je goed kijkt in deze mystieke wolk, zie je het er allemaal in terug.

—————————————-

Af en toe kom je woorden tegen die iets diep aanraken en een bepaalde cohesie met elkaar hebben. Maar in welke volgorde moet ik Liefde – Overvloed – Voorspoed plaatsen? Kan er één woord tussenuit gehaald worden? Of kan de een simpelweg niet zonder de ander? Ik denk wederom aan circulariteit. Al past dat woord niet bij mijn beeld bij een driehoekverbinding. Anyway, de boom (Liefde), alles wat het ons geeft (Overvloed), alles wat we belangeloos teruggeven (Voorspoed). Of maak er zelf je eigenwijze versie van.

—————————————-

Vandaag mocht de ouderwetse wanmolen weer eens tevoorschijn komen. Maar voordat het de molen in kon, moest er eerst stevig geslagen worden op de jute zakken. Een leuke klus dat bonenschonen. Vooral de wanmolen is een feest om mee te werken. Hier komt ‘het kaf van het koren scheiden’ vandaan.

—————————————-

Ter afsluiting zowaar een kookidee. Combineer aardpeer eens met zuurkool én venkel in een stoofpot!

 

 

Wij wensen jullie allen een prachtweek toe vol fluitende vogels, lente- of vollemaankriebels, liefde, overvloed en uiteraard voorspoed!

Dave, Sjraar, Sabine & het volledige Guit team.

Inhoud pakket deze week, inhoud kan nog wijzigen
1 persoonspakket: venkel, aardpeer, bietjes, spinazie, zuurkool, radijs
2 persoonspakket: venkel, aardpeer, bietjes, spinazie, zuurkool, radijs
Gezinspakket: venkel, aardpeer, bietjes, spinazie, zuurkool, radijs
Uitbreiding label: portobello, paprika punt,
Fruit: appels, peren, sinaasappel, kiwi

Nieuwsbrief

Meld je aan met je mailadres en ontvang onze nieuwsberichten in je mailbox:

Loading